www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

tv samsung

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
boys
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 26 Jan 2005 22:18
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 2:27 pm    Naslov sporočila:  tv samsung Odgovori s citatom

Samsung tv ck6844w šaija s51a

Tv ugasne tri sekunde po vklopu še preden se pojavi slika. Ima kdo kakšno idejo?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnik ali hor.stopnja. Jaz to preverim tako da odspajkam horizontalni tranzistor, namesto njega priklopim žarnico 220/40-60 W, če žarnica sveti je napaka v hor.delu, če ne, napajalnik.
Je pa to nevarno početje če nisi vsaj malo "doma" v elektroniki.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 27, 2006 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če potrebuješ načrt za chasis sct51a, je v prilogi. So mi tipke skoraj ven padle, preden sem našel ta načrt. Za povrh je še slaba kopija, tako da so ponekod oznake nečitljive. Kot kaže, bom moral kupiti nov tv.

Jur

samsung-sct51a_1466.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  samsung-sct51a_1466.rar
 Velikost datoteke:  1.17 MB
 Downloadano:  13 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boys
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 11:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da mi na tv-ju nekaj blokira saj mi horizontala normalno starta potem pa prekine. Tranzistor v H končni stopnji je dober enako upam da tudi vn trafo. Poskusil sem tudi brez tranzistorja pa je bilo enako. Tega načrta ne morem potegnit dol, sicer sem pa že dobil drugega in bom sedaj preveril po načrtu.

Lp
Nazaj na vrh
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se to dogaja brez tranzistorja v H stopnji, vzrok je sigurno v napajalniku. Jaz bi zamenjal vse elektrolite.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Veliko TV ima razne zaščite, ki izklopijo zadevo, če pride do napake. To je lahko prevelika napetost v horizontalni stopnji, nedelujoča vertikalna stopnja, DC napetost na zvočnikih. Žal nimam pregledovalnika DJVU datotek, da bi zadevo preveril.
Nazaj na vrh
boys
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri tem tv-ju je ravno to problem. Elektrolite sem preveril z esr metrom in so bili dobri sumljive sem zamenjal, vse povprek pa nima nobenega smisla. Dobil sem informacijo o tej zaščiti ki pa jo bom preverjal zvečer, ko bo za to čas.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni