www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje do USB konektorjev za montažo na kabel?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 7:31 pm    Naslov sporočila: icon_question Kje do USB konektorjev za montažo na kabel? Odgovori s citatom

Mogoče kdo ve, ali je v maloprodaji možno dobiti USB A in B konektorje za montažo na kabel (ne gotove podaljške ali gotove kable)? Počasi mi je začela presedati zmešnjava s predolgimi kabli, pa bi si jih nekaj poskušal narediti sam glede na potrebe.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, teh še nisem zasledil; mogoče kakšen conrad Confused ?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70831.16

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prereži ga v sredini in skrajšaj. Nato zaspajkaš skupaj in
daš preko krčno bužirko.
Sam sem to že počel in deluje OK.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70831.15

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.96
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Conrad imajo USB A/B adapter kat.štev.98 24 82-93 in USB-kabel typ A/B kat. štev.98 24 82-93.Prvi je cena 5,12euro in druga 4,27 euro.
Lp
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Andrejj že zgoraj sem pisal, da me gotovi kabli ne zanimajo. To lahko dobim praktično pri vsakem mesarju.

Kam grejo časi, ko sem brez problema dobil DB9 konektorje in ohišja, nato pa sestavil natančno tak serijski kabel, kot mi je odgovarjal?

Rezanje bi sicer šlo, ampak še vedno bi raje naredil natančno tak kos kabla, kot ga rabim. Mare nekaj takega iščem ja, ampak bo očitno treba naročat.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 28, 2006 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,

tudi jaz sem iskal te konektorje. Mislim da je najmanj stresno in najverjetneje najceneje, da res kupiš kabel odrežeš na dolžini, ki jo rabiš in imaš konektor s kablom.

Pred časom sem nabavljal sondo za vlago, pa je bila dražja kot kompletna vremenska postaja z vsemi mogočimi dodatki zraven. Žal ali na srečo ( to ne vem ) tako pač je.

Lp M.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.96
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2006 8:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,oprosti nisem razumel.Ko sem bral to stran nisem točno vedel.Ko pa še enkrat pošaci brali in zdaj razumem.Da bi skrajšal kabel in na kabel nov usb konektor.
Lp
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2006 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel nekaj približno ustreznega ... A TYPE ali B TYPE
Vse skupaj ima le en majhen problem, čeprav so konektorji namenjeni za spajkanje jim manjka plastični "ovoj" ki vse drži skupaj. Pri kupljenih je vse skupaj zalito v plastiko, doma pa bi lahko (mogoče) to rešil s pomočjo krčnih bužirk.

Za zgornjo firmo je zastopnik v LJ in lahko po praznikih preko službe povprašam za ceno.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70831.16

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2006 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2006 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tip za na kabel mi je danes v HTEju ponujal... Tiste imajo, B za na TIV pa nimajo... Evil or Very Mad
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2006 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

B za TIV nimajo, ker je nekdo pokupil vso zalogo v Sloveniji Rolling Eyes Laughing
PeterC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22
Aktiv.: 0.86

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2006 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
A tip za na kabel mi je danes v HTEju ponujal... Tiste imajo, B za na TIV pa nimajo... Evil or Very Mad

B za na TIV sem pred dvema dnevoma kupil v znani trgovini z elektroniko na Brnčičevi 13. Se mi zdi da je imel trgovec več kosov še v vrečki, tako za informacijo, če kdo obupano išče po trgovinah.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 29, 2006 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
B za TIV nimajo, ker je nekdo pokupil vso zalogo v Sloveniji Rolling Eyes Laughing

Ker jih rabi? Ali jih pa misli preprodajat, ker je namerno povzrocil pomanjkanje. Eh?

Sicer jih imajo tudi v SE.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni