|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2015 5:22 pm Naslov sporočila: Moj CNC |
|
|
Ker sem dobil kar nekaj zasebnih sporočil in email-ov glede CNC-ja, sem se odločil, da vse spravim na en kup in ne odgovarjam vsakemu posebej.
Konstrukcija je izdelek Krokota in je bila kuplena v društvu elektronikov. Vse ostalo sem nabavljal sam.
Driver, koračniki (4xnema23) in napajalnik so kitajski. Nabavljeni so bili tukaj. K ceni je treba dodati še davek in 10€ stroški carine.
Spindel in frekvenčnik je bil nabavljen tukaj. Cena je končna - ni carinskih stroškov in davka.
Kabelska veriga je bila nabavljena pri nas inoteh.si.
Porabil sem jo točno 1m cena 23,80+ddv + 3x1.12+ddv zaključni kosi
Fotografije sledijo v nadaljevanju. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2015 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Driver:
Prvi preiskusi "na prazno"
Prvi zagon cnc-ja. Motorji so pritrjeni provizorično. Nisem še imel sklopk. Na mesto sklopk sem uporabil gumijaste cevke. Na mesto reszkarja pa flomaster.
Youtube posnetek: ***klik***
Pritrjeni motorji, nameščene kabel verige:
Še nekaj "risbic":
Tiskanje konzole za rezkar:
Prvi preizkus z rezkarjem:
Preizkus rezkanja pcb. Nisem imel ustreznega rezkarja, zato sem zbrusil en palični rezkar v "žebelj"
Prišel je spindel in frekvenčnik:
Sedaj se printajo konzole za pritrditev. Več fotografij sledi, ko bo spindel nameščen. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni