|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
GiovanniTheX Član

Pridružen-a: Čet 29 Nov 2012 19:48 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.98
|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2015 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očistil sem preklopnik za vir signala (aux/tuner/phono), s kontaktnim sprejem sem malo premajal tudi potenciometer za glasnost, do drugih se pa še nisem dokopal. kakšna slika pa pride v kratkem.
Signalna pot je torej sam ojačevalni del + tone control (bas, treble) ?
Potem moram na vsak kanal dati svoj rele?
Nisem opazil, da bi bil kakšen kontakt slab. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2015 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda preveč pričakuješ od ojačevalca, ki niti ob nastanku ni bil nič posebnega. A si morda menjal zvočnike in potem opazil poslabšanje? Si jih morda premaknil na drugo mesto?
Kaj imaš za izvor zvoka? _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sg1 Član

Pridružen-a: Sre 14 Avg 2013 9:28 Prispevkov: 234 Aktiv.: 1.62 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2015 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pred kratkim nabavil cel Fisherjev stolp serije 7000 pri katerem niti ena komponenta ni delovala brezhibno. Sprva sem bil rahlo razočaran, potem sem pa na vseh komponentah razen kasetnika, kjer je poleg jermenčkov očitno še hujša okvara na elektroniki, vse napake odpravil v enem popoldnevu.
Konkretno na ojačevalcu je bil zelo slab stik na tape monitor preklopniku, ki je na glavni signalni poti.
Z VU metri sem imel enak problem, levemu sem moral nastavit mirovno lego. Tega se je treba lotit ZELO previdno, ker je spiralna vzmet zelo tanka in jo lahko z malo neprevidnosti uničiš.
Vse komponente so imele tudi pregorene skoraj vse žarnice, tuner zaradi tega ker je pregorela stereo indikatorska žarnica tudi ni sprejemal v stereo tehniki.
Edini kondenzatorji, ki so bili suhi - po meritvi tudi več kot 50 % pod nazivno kapaciteto so bili bipolarci v kretnicah zvočnikov. Te sem zamenjal s poliestrskimi, razlika v zvoku v srednjem in visokem področju je bila takoj dobro slišna. Kondenzatorjev v ostalih komponentah nisem menjal, ker za to nisem našel pametnega razloga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni