www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

pomoč z vtičnikom, Chrome

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.15
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2015 10:31 pm    Naslov sporočila:  pomoč z vtičnikom, Chrome Odgovori s citatom

Živijo, spet se obračam na vas z eno težavo. Namreč, kar na lepem mi je google Chrome javil da nimam nameščenega vtičnika Microfost Silverlight, kljub temu da je nameščen. Vseeno ga spet prenesem in inštaliram, toda postopek ne pride do konca ker zazna da je že nameščen.

Težave pa mi povzroča to ker ga Chrome ne zazna med svojimi vtičniki. Ve kdo kaj delam narobe? Mogoče sem nevede kaj zašuštral?

LP Rok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2015 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, namestil si novo različico Google Chrome-a in sicer 42+.
V omenjeni različici so onemogočili omenjeni vtičnik in ga lahko 'ročno' ponovno omogočiš.
Govori se tudi v tej smeri, da bodo ta vtičnik dokončno onemogočili v Chrome brskalniku.

Zaenkrat ga lahko ročno omogočiš tako, da v brskalnik v naslovno vrstico napišeš:
chrome://flags in pritisneš enter
Najdeš vtičnik npapi in ga omogočiš.
Vtičnik lahko najdeš tudi tako, da direktno v naslovno vrstico napišeš chrome://flags/#enable-npapi in ga omogočiš.

Zatem ponovno zaženeš brskalnik in bi Silver Light moral delovati.
Nazaj na vrh
papagaj93
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50
Aktiv.: 4.15
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2015 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za odgovor, stvar zopet deluje. ME pa res zanima kaj je razlog da to onemogočijo...? Ali bo možno namestiti kakšen drug vtičnik da bo na Chromu delovala recimo Planet TV? Ali bo potreben prestop na drug brskalnik?

LP Rok
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2015 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težko rečem kaj si bo Google zmislil Smile
Načeloma naj bi ta vtičnik vzeli ven nekje do konca leta. Pustimo se presenetiti.
Ampak glede na Google politiko bodo verjetno razvijalci spletnih strani morali najti drugačne rešitve, da bo zadeva delovala v Chrome brskalniku ali seveda uporaba drugega brskalnika, ki omogoča Silverlight...

Več je napisano tudi na njihovem blogu in na kaj vse vpliva npapi http://blog.chromium.org/2013/09/saying-goodbye-to-our-old-friend-npapi.html
Nazaj na vrh
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2015 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole so si spet nekaj izmislili. Posodobim Windows na 8.1 in mi neha delat Siol Tvin (Silverlight). Danes se kličejo iz računovodstva, da ne dela komponenta za podpisovanje UJP.net pa vem, da sem zadnjič testiral in je bilo vse ok. Pogledam po navodilih @Mihc87 in vidim, da je onemogočeno. Sedaj spet deluje Smile Hvala Mihc87 za pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni