|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Dec 29, 2006 6:03 pm Naslov sporočila: ikone - oblika |
|
|
Iščem nastavitev za izgled ikon. V raziskovalcu imam večinoma pogled nastavljen na seznam. Večina dokumentov prevzame izgled ikone tako kot je izgled ikone .exe datoteke tega programa.
Ko sem na novo inštaliral Windowse, se je pojavila težava, saj sedaj ikone prikazuje drugače. Gre se predvsem za pcb in sch datoteke programa P-CAD saj je včasih kazalo ikone natanko tako, kot je izgledala ikona datoteke .exe, sedaj pa pokaže ikono drugače in sicer kot list papirja, gor pa ena mini ikona. Ta način prikazovanja je nečitljiv, saj so vse ikone videti skoraj enake, saj so v načinu seznama ikone zelo majne.
V priponki je primer izgleda ikone za pcb in sch naključnega dokumenta in spodaj ikone .exe datotek, te so pa prave in take bi morale biti tudi pred imenom dokumenta.
Windowsi prikazujejo ikone kar nekaj po svoje, nisem pa našel nobenih nastavitev, saj bi skoraj gotovo kje morale biti, kako naj ikone zgledajo.
Preden karkoli na novo inštaliram (P-CAD) bi rad poskusil z nastavitvami. Ni pa probelm samo pri omenjenem programu, ampak tudi drugje. Moteče je predvsem tukaj.
Spodnji del slike je nečitljiv zaradi napisa, ki ga doda forum ... no, pa saj se vidi razlika med npr ikono datoteke .pcb in ikono programa pcb.exe v bistvu bi morali biti ikoni enaki, tako ket je ikona pcb.exe
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
7.08 KB |
Pogledana: |
1830 krat |

|
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Dec 29, 2006 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
My Computer | Tools | Folder Options | File Types | Advanced | Change Icon
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Dec 29, 2006 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala, deluje.
Tisti dodatno/advanced tam spodaj sem zgrešil, ravno to sem iskal. To vem, da v možnostih mape nastavljam vse sorte, za dokumente npr, s katerim programom naj se odpre z dvoklikom. Desni klik na dokument ne da te možnosti, lahko se pa tam izbere atribut in program za odpiranje, dodatne možnosti pa v tistih lastnostih enostavno ni. Ja, izbor ikone, oziroma zapis ikone je običajno kar v exe, če ni posebej. Včasih so ikone za programe obstajale posebej .ico, potem pa je bilo potrebno .exe brez ikone povezati s to ikono.
Mimogrede, mogoče kdo ve, kako bi prepričal Corel Draw, da ne bi namesto ikone pokazal kar ikono generirano iz dokumenta. Gre se pa za verzijo 11. Pri 10. verziji je bilo možno oboje, pri tej je tudi, nekje ... moram poiskat. Fora je v tem, da mora prebrat vse dokumente, zgenerirat ikone za predogled, kar pomeni, da zavira delovanje računalnika, oziroma zmanjšuje hitrost. Pri močnejših računalnikih se ne opazi, pri manj kot 1GHz procesorju se pa že pozna.
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni