www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električna črpalka neznanega izvora Kama 3!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2015 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
Iztok je napisal/a:
сдолано pomeni izdelano

Če ti tako rečeš. Cool

Tako mi pravi zdrava pamet in logično razmišljanje Very Happy

Če prebereš nekaj ruskih sajtov kjer se pojavlja beseda сдолано boš opazil, da jo uporabljajo v povezavah pripravljeno-narejeno-izdelano-prilagojeno ipd.

Google translate pri tej besedi ne pomaga. Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektronik1982
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Maj 2012 5:53
Aktiv.: 0.63
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2015 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Beseda z 'o'-jem v ruščini ne obstaja Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2015 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Itak, da je spet en kup nabijanja, pa vendar, jaz nikoli nič ne verjamem, dokler ne vidim, "pošlatam"....daj mi prosim poskeniraj iz kateregakoli ruskega slovarja to besedo, in seveda njen prevod. Cool (Kar sem bil jaz v takrat še v CCCP, te besede ni bilo nikjer zapisane, na nobenem izdelku, pa nisem bil na izletu za 3 dni)
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2015 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti nekaj še nisi videl to še ne pomeni, da to ne obstaja.

Vpiši v google сдолано in beri ter poizkusi izluščit pomen te besede. Če si bil v Rusiji bo to zate mala malica. Idea
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2015 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK

PS.: Mr. Green (prosim, če tole vzamete kot šaljivo napisano in ne kot zbadanje!)

Dopuščam možnost, da ima Rusija kot malo večja država od Slovenije potem tudi nekaj več prebivalcev kot naša preljuba dežela. Torej je med njimi - Rusi, tudi nekaj takih (zelooooo malo), ki to besedo napišejo napačno. Tisti, ki vse ve, ampak slabo prevaja, v tem primeru Google, mi vrne takšne rezultate. Spodaj pa še odgovor rusinje, ki živi in dela pri nas. Kaj pa vem....če nekaj nisem videl, preverim, in če potem še vedno ne vidim, pomeni - da ne obstaja, razen mogoče v grosupeljskem narečju ruščine, vendar sem premalo časa v Grosuplju, da bi se naučil vsega. Mr. Green

1.png
 Opis:
zadetki na "O"
 Velikost datoteke:  34.5 KB
 Pogledana:  42 krat

1.png

2.png
 Opis:
zadetki na "E"
 Velikost datoteke:  32.29 KB
 Pogledana:  29 krat

2.png

3.png
 Opis:
Odgovor Rusinje, ki tu živi in dela
 Velikost datoteke:  26.98 KB
 Pogledana:  44 krat

3.png

Nazaj na vrh
mobwap
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42
Aktiv.: 2.01
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2015 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uni. dipl. prof. Ruščine (vd. žena) mi je pravkar povedala, da je pravilno сделано (izdelano).
Prejšnji napis сдолано pomeni zdolano, kar ne v slovenskem ne v ruskem jeziku nima pomena.

FORMING GOVERNMENT.... ‡‡‡‡‡€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ 23% DONE.
Formation failed.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2015 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bizgec65 je napisal/a:
....vendar sem premalo časa v Grosuplju, da bi se naučil vsega.
Zdolano tudi po "grosupeljsku" ni, če bi bilo, bi bilo "zdolanu" Wink .
Drugače pa malo okoli pojdi in ne se samo kikle držat, pa se boš tudi po "grosupelsku" naučil Razz .

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2015 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
... pa se boš tudi po "grosupelsku" naučil Razz .
Sem iskal v Google Translate, pa ni tega jezika. Na katerem planetu ga govorijo? d'oh!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2015 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pošteno. Očitno gre za slovnično napako, ki jo vseeno ni težko razumeti v pomenu. Tako kot če bi videl napis MATE IN USA bi najbrž takoj vedel, da je namesto T črka D.

Vseeno pa me zanima kako Bizgec-ova in mobwap-a poznavalka in strokovnjakinja razlagata čeprav malo opraskano a še vedno dokaj jasno napisano besedo СДОЛАНО v rumenem okvirju Question

Tista označena tretja črka ni spraskan e ampak o tako kot zadnja črka? Če je e pa so uporabili zelo čudne fonte ... Smile

Kljub temu, da gre za včasih šlampasto rusko industrijo dvomim, da te napake v proizvodnji nihče ne bi opazil ... Think

ZDOLANO.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  41.99 KB
 Pogledana:  13 krat

ZDOLANO.jpeg

Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2015 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če odstraniš praske je tretja črka mali e.

zdelano.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  140.22 KB
 Pogledana:  5 krat

zdelano.JPG

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako smo že bližje
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer smo že prišli do razrešitve malček nejasne črke "E" v napisu, ampak:

Bizgec65 je napisal/a:

Piše: "сдeлано", povečaj sliko, pa boš videl (ravno tam je lisa, pa še fonti so ...). No tudi po rusko "сдолано" ne bi vedel kaj naj bi pomenilo. Smile

Tule sem napisal malo nedorečeno : pa še fonti so...taki, da se uporabljajo kot stencil. Vendar jaz jasno vidim "e" že od začetka. Saj če natančno primerjaš ta isti "e" in tisti "o" na koncu sta kar različna, Vsaj zame.

Iztok je napisal/a:

Vseeno pa me zanima kako Bizgec-ova in mobwap-a poznavalka in strokovnjakinja razlagata čeprav malo opraskano a še vedno dokaj jasno napisano besedo СДОЛАНО v rumenem okvirju Question

Tista označena tretja črka ni spraskan e ampak o tako kot zadnja črka? Če je e pa so uporabili zelo čudne fonte ... Smile

Je @DušanK malo bolj jasno popravil sliko, tako, da je odgovorjeno. "Moja" ruska poznavalka sploh ni videla te slike, je samo povedala, da beseda z "O"-jem ne obstaja, razen kot napačno napisana kjerkoli.

Cool

Še za konec - bistvo teme: lepo obnovljena zadeva, naj služi še naprej.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2015 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dajte nehajte!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 10, 2015 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Dajte nehajte!

Applause Applause

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 10, 2015 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nov moderator Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni