|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 11:37 am Naslov sporočila: DSPIC - katere prevajalnike, programatorje uporabljate |
|
|
Pozdravljeni
Zanimam se za DSPIC_e. Katere prevajalnike, programatorje uporabljate in kako ste zadovoljni, če je to mnogo več od 8 bitnih?
Sedaj uporabljam AVR_je.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Pon Jan 01, 2007 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Sam sem si naročil par vzorčnih dspicev. Trenutno sem porabil le enega in sicer za frekvenčni (2x PWM output, 1x nadzor PLL).
Zdaj pa usposabljam enega 6012a (moje prvo tqfp ohišje) za eno malo razvojno ploščo.
Uporabljal pa sem microchip c30 compiler - student edition (gre za gcc compiler), ter icd2 za programiranje direktno iz mplaba.
Zaenkrat so občutki vredu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IR ELECTRONIC(ARROW) Član

Pridružen-a: Sre 06 Dec 2006 10:08 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 06, 2007 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ziv!
Da, dsPIC-i so veliko vec kot 8-bitniki
Najboljsa stvar je kombinacija dobre periferije z dodatkom DSP funkcij
Za programiranje oz razvoj je najboljsa uporaba ICD2 oz. novega REAL ICE-a,
glede prevajalnika je najbolje da si brezplacno snames student edition( ni cas. omejitve samo ni optimizacije kode po določenem čas.obdobju)
Tako kot je napisal snow
Za vec info pa me lahko kontaktiras
L.P.
Armin _________________ ARMIN ČATAK DFAE |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Jan 06, 2007 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
IR ELECTRONIC(ARROW) je napisal/a: |
Za vec info pa me lahko kontaktiras. |
Armin, ko že omenjaš več info - napiši jih tukaj, pa bodo mogoče zanimive še komu drugemu. Naredi malo primerjave z ostalimi na forumu prisotnimi mikri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Ned Jan 07, 2007 3:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Ena taka zanimivost dsPICev iz glave:
1 Msps 10bit A/D.
200 ksps 12 bit A/D. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni