www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Senzor za LED trak

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bjan
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 03 Jun 2015 21:43
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 03, 2015 10:15 pm    Naslov sporočila:  Senzor za LED trak Odgovori s citatom

Zdravo, imam eno vprašanje glede senzorja za LED trak. Ali mora biti senzor prav za LED luči ali je lahko katerikoli. Rad bi namontiral LED trak skupaj s senzorjem za premikanje v omaro. Iskal sem takega da se mu da nastaviti čas zakasnitve izklopa.
Gledal sem sicer neke kitajske variante.
Senzor: http://www.aliexpress.com/item/Aotomatic-Mini-5-24V-led-strip-PIR-infrared-motion-sensor-detector-light-switch-Human-Body-Induction/32353050084.html
ta sicer nima nastavitve za svetlobo
LED trak: http://www.aliexpress.com/item/Super-Bright-5m-lot-300-Leds-Christmas-Decoration-Smd-Led-String-Strip-Light-5050-Non-Waterproof/32351177774.html
to bi povezal skup in naj bi delalo? Imam prav ali se motim?
Lahko predlagate tudi svoje ideje Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 04, 2015 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi rad detektiral odpiranje omare, ti predlagam raje reed stikalo z magnetom in ojačano z dodatnim relejem. Ali pa kar navadno mikro stikalo oziroma tipko.
bjan
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 05, 2015 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi lahko malo predlagaš kje to kupiti in ali bi to znal sestaviti in zvezati (bolj kot laik za te zadeve)?
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 08, 2015 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi napisal iz kje si, bi ti mogoče kd ki bi to znal lahko pomagal...

Imaš več načinov, eden kot že predlagano reed stikalo + magnet na vratih ( primer, primer 2 ) prodajajo pa ga trgovine z elektronskiimi komponentami

Druga opcija je uporaba mikro stikala z rampo ali kolescem ( primer, primer 2 ) prodajajo pa jih prav tako v trgovini z elektronskimi komponentami.

Vezava je napajalnik --> stikalo --> led trak. to je vsa umetnost...

Kar moraš edino vedeti, je kakšno porabo imajo tvoji led trakovi, da kupiš ustrezno dimenzionirane stikala.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bjan
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2015 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa sem končno nabavil vse potrebno Smile
Sedaj pa potrebujem še malo pomoči za vezavo, nisem ravno prepričan kako pa zato raje vprašam.
Se pravi imam dozo v steni od koder bo prišla elektrika, adapter za LED trak, LED trak in pa stikalo (prilagam sliko) + kabel dvožilni 0,75mm2.
Kako mora biti to kaj povezano. Mi lahko kdo nariše glede na mojo skico?

Tole je pa adapter, ki ga imam.

20150731122223[1].jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  35.92 KB
 Pogledana:  3 krat

20150731122223[1].jpg

legrand-stikalo[1].jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  27.12 KB
 Pogledana:  4 krat

legrand-stikalo[1].jpg

Nazaj na vrh
nima
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Feb 2014 14:03
Aktiv.: 1.39
Kraj: Bakovnik

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2015 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poveži: 1-3, 2-5, 4-6, 7-9, 8-10.
1,2 vtičnica
3,4 stikalo
5,6 220V adapter
7,8 12V adapter
9,10 luč
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2015 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nima je napisal/a:
Poveži: 1-3, 2-5, 4-6, 7-9, 8-10.
1,2 vtičnica
3,4 stikalo
5,6 220V adapter
7,8 12V adapter
9,10 luč

Na adapterju imaš na izhodu označen + in -, ravno tako tudi na led traku.

20150731122223.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  83.53 KB
 Pogledana:  10 krat

20150731122223.jpg

bjan
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 01, 2015 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odlično sta mi tole pomagala! Smile Je že vse zmontirano in deluje, no razen to stikalo mi nekako ne deluje vedno, kar nekaj se zatika. Sem ga že razdrl pa se tako na 10 pritiskov enkrat zatakne.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni