|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
manijak Član

Pridružen-a: Pon 22 Avg 2005 20:19 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Jan 03, 2007 4:50 pm Naslov sporočila: Račualnik se resetira |
|
|
Ko računalnik pride v windowse se po cca. pol minute resetira.
Prej sem zaganjal nek crack ki je pomoje bil virus....
Nemorem prit niti v varni način.
No za začetek bi poskusil s kakšnim antivirusnim programom ki dela v DOS-u.
Katerega mi priporočate da bo bral NTFS particijo?
Aja imam Windows XP SP2 _________________ LP Jan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 03, 2007 7:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si prepričan, da je virus? Analiziraj minidump, tam se vidi izvor napak.
Sam sem imel precej problemov z računalnikom v službi. Resetiral se mi je v zelo kratkem času po zagonu, pravtako uporabljam WINXP SP2. V DOSu je delal BP (očitno tako obupno neobremenjen ni delal težav). Prek minidumpa sem prišel do tega, da je problem v procesorju in na koncu dvignil napetost za 10%. Od takrat nisem imel niti enega problema več
Če te skrbi zaradi virsa, je včasih SOPHOS preskeniral disk iz DOSa - poglej, če že imajo podporo za NTFS...
Edit: sem še enkrat prebral... verjetno je res virus! _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Sre Jan 03, 2007 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Piroman, bi lahko nekoliko razclenil tisti "analiziraj minidump" ? Jaz bi ga z veseljem analiziral, pa ne vem kje zaceti (in s katerim orodjem). Kaksna konkretnejsa navodila bi bila dobrodosla. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
manijak Član

Pridružen-a: Pon 22 Avg 2005 20:19 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: Koper
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Sre Jan 03, 2007 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drzi, pri meni pa se linki na tisti strani pokazejo kot "poklikani" (torej sem tam ze bil in so ocitno navodila dovolj nejasna). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 03, 2007 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tule je na hitro opisano: http://www.memecode.com/docs/minidump.php _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni