|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2015 7:44 am Naslov sporočila: začeti SP servis računalnikov |
|
|
Prosil bi za vaše mnenje, če bi odprl SP, da bi servisiral računalnike, bo to šlo, ali ne?
Načeloma imam, v servisiranjem že kar nekaj izkušenj, ker sem jih že šraufal že od začetka srednje šole in tudi softwersko imam kak nekaj izkušenj na računalnikih (brisanje virusov,...). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2015 8:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Dober servis lavfa, slab ne. Kam bo spadal tvoj bi pa pokazal cas. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1974 Aktiv.: 12.85 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2015 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Dandanes imajo kompi večinoma že 3-letno garancijo. Torej boš dobival v servis toliko stare ali še starejša jajčka. Vsaj glede HW.
Pri SW imaš malce več upanja, saj odpravljanje okužb z virusi, spyware/adware in ostalimi zajedalci v sistemu ne spadajo v garancijo. Tudi ostale nadgradnje, reševanje podatkov itd. ne.
Če odpreš s.p. imaš vsakomesečne dajatve/prispevke/vodenje računovodstva, četudi nimaš nič prometa.
Si brezposeln? Živiš pri starših ?
Imaš delavnico/prostor z neko začetno opremo po servisiranju HW ?
Imaš začetni kapital, da (recimo) preživiš nekaj začetnih mesecev, če ne bo želenega prometa ?
Boš imel tudi trgovino s svojimi ali brandname kompi ?
Mogoče se najprej (lahko tudi voluntersko) priklopi kakemu drugemu servisu v bližini, da spoznaš način dela, vidiš sploh koliko prihaja v servis robe, kakšne so najpogostejše okvare (hw ali sw), ceno storitev v tvojem kraju, itd. tako boš imel primerjavo, ki jo preslikaš v svojo kožo in pretehtaš, če bo to sploh šlo.
Lažje se boš odločil.
Če pa imaš to že nekako pogruntano, imaš izkušnje, si star maček, potem delaj še na kakih vzdrževalnih pogodbah, da imaš vsakomesečen stalen priliv.
Kvalitetna storitev, da nimaš reklamacij, prijaznost, zmerne cene... so osnova za začetek.
Povej kaj več ali odgovori na zgornja vprašanja. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.84 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2015 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja brezposelni diplomirani inženir elektrotehnike, smer elektronika in živim pri starših.
Imam pa doma tudi že nekaj let eno sobo, bolj kot delavnico in kjer imam tudi namizni računalnik.
Malo sem v tej smeri razmišljal, ker nekako se moram znajti in nekaj začeti delati, drugače mi grejo samo leta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.07
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2015 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
s.p. odpreš, ko vidiš, da ti ne znese več na črno delati - oziroma, ko vidiš, da imaš toliko biznisa, da boš dobil vsaj 1000€/mesec za začetek.
Mimogrede, poznam podjetja z dolgo tradicijo servisiranja in teh storitev, ampak so se popolnoma preusmerili, ker je premalo biznisa.
Vedeti moraš, da imaš pri privat računalnikih neomejeno konkurenco v smislu domačih mojstrov, prijatelejv, znancev.. Za vzdrževalne pogodbe v podjetjih (kjer je tukaj edino denar) moraš pa poznati delovanje omrežij, arhiviranje podatkov, servisiranje mašin.. in predvsem dobre reference in kakšna priporočila, da prideš tja.
Poizkusi si dobiti kakšno službo v tem fohu, da dobiš izkušnje in vidiš kako zadeve delujejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5536 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Jul 13, 2015 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem odprtja SPja je pri tem, da računaj s tem, da boš kakih 50% dajal za prispevke - vsaj na začetku, ko dohodkov še ne bo veliko. Za stare računalnike verjetno ljudje ne bodo dajali po 100 EUR za servis (ali pač?). Čeprav - kaj pa vem - lahko poskusiš!
LP, g
p.s. Če si bil na zavodu, uveljavljaj "popust" pri plačilu prispevkov! (1. leto 50%, drugo 30%) _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2015 12:42 am Naslov sporočila: |
|
|
moje mnenje, se ne splača. Malo poglej kaj ljudje potrebujejo, kaj potrebuje industrija in se če ne drugega loti razvoja lastnega produkta. _________________ Robots will steal your job. But that's OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fatmir Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36 Prispevkov: 159 Aktiv.: 0.75 Kraj: Severna Primorska-Idrija
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2015 5:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se boš loteval, potem probaj tudi tv-je popravljat bo več biznisa s tem kot s pc-ji.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Darki Član

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 20:05 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2015 8:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Jest imam enako zgodbo, lahko ti se pridružim če misliš kaj početi v tej smeri!!! Pravtako elektronik, že dlje časa pri starših, in ne vidim nobene prihodnosti!!! Nimam placa da bi imel servisno delavnico doma, imam stanovanje! Pravtako sem sestavil nekaj računalnikov v svojem življenju.
NE VEM kaj bi lahko razvili kak mikrokontroler ali kak produkt da bi se lahko lažje zaposlili. Iz poznanstev ti lahko sporočim če boš odpiral SP, je bolje podpisati pogodbo s kako firmo, recimo, in to TAKŠNO - DA TI ZA NJIH izdeluješ nek produkt, ki ga ONI rabijo, in jim na mesečni bazi izstavljaš račun za opravljeno delo! jaz trenutno razmišljam v tej smeri .. si zainteresiran? Malo bo še za razvijat znanje, ker ga nisem veliko pridobil kljub temu da sem uni.dipl.inž.elektrotehnike po izobrazbi. Znanje na faksu je preveč OZKO! Potrebne so delovne izkušnje - potem je LAŽJE. Jest imam strah nekaj na svojo roko odpirat kar se tiče SPja, ker ne veš ali bo zadeva zalaufala ali NE!!!  _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
Ofcourse, their HAIR!!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Darki Član

|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2015 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Aja kar se tiče stroškov poslovanja SPja, moja sestra je računovodja tako da lahko vodi knjige!!! En strošek manj!!! _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2015 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, če se v današnjih časih splača odpret sp za računalnike. Dejansko zelo izginjajo, celo laptopov je vedno manj. Povprečni ljudje za svoje "potrebe" uporabljajo tablice in pametne telefone. Za brskanje po internetu in družabnih omrežjih je več kot dovolj.
Firme, ki pa imajo več zaposlenih in le ti delajo na stacionarnih računalnikih v omrežjih pa ne bodo spustili poleg šraufenciger sp-jev, ki so nekoč popravili in očistili virusov sosedov pc. Pa brez zamere za to ta zadnjo izjavo, govorim pavšalno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GUMY trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03 Prispevkov: 487 Aktiv.: 2.71 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2015 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Fantje ne se privezat na eno firmo, ki ti edina daje posel. Vas bodo stisnili v nulo s ceno, ko te ne bodo rabili pa odpadeš in boš brez drugih strank. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2015 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Časi so taki, da je treba prijet marsikaj, ne samo razmišljat, kaj bi bilo, če bi bilo in če bi mi sekira padla v med.
V "biznisu" sem preko 25 let, pa še vedno nisem pameten. Enkrat je obdobje televizorjev, drugič anten, tretjič lon poslov za firmo iz soseščine. Dostikrat je vse skupaj na kupu, pa gredo cele noči, ker je pač dan prekratek. Z vsako stvarjo posebej bi bilo ravno za "ne crknit", če zadeve kombiniraš, pa nekako gre. Ampak moraš pa biti tu, ko pride delo, ne da ti letaš za njim.
In ne sanjarit. V roke pljunit, pa včasih tudi za "drek" prijet! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Darki Član

|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2015 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
JAz bolj razmišljam v smeri izdelave PCBjev ali za začetek tudi lotanje večjih kosov, kontrola kvalitete PCBjev itd. Morda bi se tudi "vrgel" na razvoj kakšne embedded rešitve za poljedelstvo. Ima kdo kakšne podobne ambicije tukaj? _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Darki Član

|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2015 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Anegdota je ta - da sem glih včerj na youtubu gledal kako se popravlja switcher na PC napajalniku!!! Me zanimajo... saj veste tisto, ko JANEZEK prst v vtičnico pomoli ....  _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni