|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Jul 25, 2015 7:54 pm Naslov sporočila: Preizkušene OCR rešitve |
|
|
Kakšno preizkušeno OCR rešitev - po možnosti GPL - iščem. Bistvena bi bila podpora .pdf skeniranih dokumentov, podpora slovenskega jezika in po možnosti vsaj delna ohranitev oblikovanja.
Izkušnje in komentarji v zvezi s posameznimi rešitvami bi bili dobrodošli.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Jul 26, 2015 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tesseract GIT
Tesseravt Google code
Nekako najboljši opensource in free, se pa res nikoli igral z njim.
Sem pa delal z Abbyy Flexi Capture, samo to je zelo draga stvar. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Ned Jul 26, 2015 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem delal z ABBYY FineReader-jem. Sem ga dobil pri skenerju brezplačno.
Deluje s Slovenščino preizkusil tudi Nemške skene pretvorit v tekste, je bilo brez napak. Podpira prenos v Word z oblikovalnimi posebnostmi, kot so dve koloni naslovi, verjetno še kaj. Ne deluje z jpg slikami.
http://www.abbyy.com/finereader/
lp Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Jul 26, 2015 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot @jozede, s tem, da ga nisem dobil pri skenerju, temveč na pašniku (corporate verzijo) . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobiStrom Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00 Prispevkov: 220 Aktiv.: 1.75 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2015 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem iskal brezplačno (GPL) možnost, žal so bili rezultati bolj švoh - preveč urejanja in popravljanja, precej zoprno pri večjih dokumentih. Namestil sem ABBY. _________________ LP Robi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni