|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mitchW Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2014 20:58 Prispevkov: 568 Aktiv.: 4.28 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2015 2:14 am Naslov sporočila: Iskrini kondenzatorji oznake |
|
|
Mene pa zanima kaj pomenijo oznake na Iskrinih kondenzatorjih, ki se jih najde v večini ex-ju el. aparatov izpred 30-40 let.
Zasledil sem več oznak, KPCU, KPTU, KEU. Ima kdo morda kakšne specfikacije, kaj določene oznake pomenijo? Prvi dve so skoraj zagotovo papirni kondenzatorji, tisti z oznako KEU pa so neka druga zadeva, saj vse katere sem zasledil, so po 40 in več letih še vedno 100% brezhibni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2015 6:51 am Naslov sporočila: |
|
|
1
K- kondenzator
2.dielektrik
P-papirni
E- metal poliester
F- poliester
C-metal karbonat
K-karbonat
S-stiroflex
X-sljuda
N-metal polipropilen
L- polipropilen
3.namen uporabe
U- univezalni
I- impulzni
M motorski
F-fluoroscentni
P-profesionalni
L filtri
A avtomobilski
V visokonapetostni _________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Avg 02, 2015 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Iskrini kondenzatorji so (kot vedno) lepo dokumentirani. Na tej spletni strani najdeš podatkovne liste in kataloge, kjer so stvari dovolj obširno opisane in razložene. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni