|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matejDORD Član

Pridružen-a: Sre 15 Jul 2015 19:32 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.12 Kraj: Murska sobota
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2015 5:33 pm Naslov sporočila: CDI in vžigalna tuljava |
|
|
Pozdravljeni,
Imam ene probleme z skuterjem 2t 50ccm. CDI mi raznese oz kondenzator vedno poči. Sem kupil tudi novi cdi za 35€ sem ga priključil,2x zakurblal in zadeva je spet pregorela-,- (kondenzator je počil) vem pa tako, da na prvem cdi-ju je kar neredlo luknjo v plastiki ko ga je vn pognalo. Mogoče ve kaki bi bil problem ? Navitje je novo oz prevoženo cca 500km.
Imam tudi idejo, da bi elektroniko naredil brez CDI enote in sicer pulze, ki prihajao iz navitja (impulzi za svečko) bi zvezal v tranzistor, ki bi bi pri vsakem impulzu sklenil povezavo z drugim kablom, ki bi šel do vžigalne tuljave in dajal iskro. Bi zadeva delovala ?, če ne mi prosim razložite kaj bi vredo bilo. Ker imam že dost tega sranja, vendo nekaj crkne na teh kitajčkih -,-. Mogoče je res nora ideja ampak nevem kaj več naj naredim. Mehanik pa bo odnesel ziher 300€ skuter pa vse skup ni vreden več 600€.
Lp Matej _________________ Nikoli ne obupaj ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.83 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2015 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne zamenjaš kondenzatorja? _________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejDORD Član

Pridružen-a: Sre 15 Jul 2015 19:32 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.12 Kraj: Murska sobota
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2015 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce je vliti v plastiko in je pribil plastiko ko ga je sfukal.
Daj malo pazi kaj in kako pišeš! _________________ Nikoli ne obupaj ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Avg 03, 2015 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
In po čem sklepaš, da je ravno kondenzator razneslo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni