www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spajkalnik
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Blisk1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22
Aktiv.: 2.29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 12:03 pm    Naslov sporočila:  Spajkalnik Odgovori s citatom

Moj Iskra spajkalnik (postaja) počasi crkuje, pa me zanima kaj priporočate za nakup.
Da je cena/kvaliteta najbolj nekako v sorazmerju?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SaXsIm
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Feb 2014 21:11
Aktiv.: 0.12
Kraj: Ljubljana / Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno, kakšno iskro si imel do sedaj?
Nazaj na vrh
Blisk1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nič posebnega STIK 50

razmišljam o Ersa RDS 80
Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda vredu. Pa tudi moči ima dovolj. Manj kot 80W raje ne kupuj.
Nazaj na vrh
sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.56
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Blisk1 Namesto RDS80 se bolj splača vzeti I-con Pico. Cena je približno enaka, je pa super za delat. Ga imam sam in sem zelo zadovoljen. Sem pa slišal, da ima RDS80 zelo trd kabel do ročke. Več informacij o Pico imaš tule.
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je rds 80 ima precej trd kabel.
Da se delat in postaja je sicer super.
Nazaj na vrh
Blisk1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Res je rds 80 ima precej trd kabel.
Da se delat in postaja je sicer super.

ali je samo kabel problem?
kaj je boljše I-con Pico ali rds80?
Nazaj na vrh
SaXsIm
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam Erso 30S in in kitajsko postajo 852D+. Z obema sem izjemno zadovoljen. Imam pa nekje tudi enega 30W Wellerja, ki pa ga ne uporabljam pretirano rad, ker je kabel zelo trd.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Blisk1 je napisal/a:
ali je samo kabel problem?
kaj je boljše I-con Pico ali rds80?

Daleč boljši je Pico!
(pravzaprav sploh ni primerjave - gre za 2 popolnoma različni "generaciji" spajkalnikov istega ranga; nekaj takega, kot bi primerjal 20 let star avto srednjega razreda in nov avto srednjega razreda)

Lp, g

Blisk1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SaXsIm je napisal/a:
Sam uporabljam Erso 30S in in kitajsko postajo 852D+. Z obema sem izjemno zadovoljen. Imam pa nekje tudi enega 30W Wellerja, ki pa ga ne uporabljam pretirano rad, ker je kabel zelo trd.

A tale kitajska zadeva je nekaj podobnega kot je tole?

Našel sem še tele 3 kitajske zadeve pa mi ni jasno v čem je razlika, razen to, da ima ena zraven napajalnik.

V čem je sploh razlika med verzijo 800+ in 900+?
Lahko kdo pokomentira?
Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[quote="mucek"][quote="Blisk1"]ali je samo kabel problem?
kaj je boljše I-con Pico ali rds80?[/quote]

Daleč boljši je Pico!
(pravzaprav sploh ni primerjave - gre za 2 popolnoma različni "generaciji" spajkalnikov istega ranga; nekaj takega, kot bi primerjal 20 let star avto srednjega razreda in nov avto srednjega razreda)

Lp, g[/quote]
Glede na to, da sta obe postaji istega proizvajalce, je razumljivo, da so verjetno pri novejši kaj izboljšali. Sicer pa kaj pa hobi elektronik rabi. Dovolj moči, kar je 80W ponavadi čisto ok in nastavljivo in čimbolj stabilno temperaturo. Sam uporabljam 20 let starega wellerja pa ga ne menjam ne za pico ne za nano. Sicer pa vozim tudi (skoraj) 20 let star avto, ker ne vidim kaj dosti prednosti v novejših. Brisalce in luči znam sam vklopiti, zavore pa nočem, da mi računalnik "šlata" :)
Nazaj na vrh
SaXsIm
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda kot nekaj podobnega, ja. Sam sem kupil nekaj takšnega, za 77USD, pa sem izjemno zadovoljen. Temperatura je stabilna, zraven je kar nekaj dodatne opreme. Doma tako skoraj vedno uporabljam postajo. Edina slabost, ki sem jo našel, je transformator, ki vedno brni pod napetostjo. Ampak sem dodal stikalo pred trafo in sedaj deluje bp.
Nazaj na vrh
Blisk1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gledal sem model, ki ima možnost vsesavanja dima od spajkanja, ne vem koliko je to sploh uporabno, glede na to, da je potem konica precej težja in kabel še 2x bolj okoren kot sicer.

ALi kdo to uporablja?

razmišljam pa o nakupu enega od teh, čeprav nisem našel neke razlike med tema dvema
http://www.ebay.com/itm/Rework-Station-SMD-Stazione-Saldante-Yihua-992D-with-LCD-and-3-memory-set-/181815321807?hash=item2a5509a4cf

http://www.ebay.com/itm/Rework-Station-SMD-Stazione-Saldante-Yihua-992D-2in1-with-LCD-Display-/221516785731?hash=item33936de843
Nazaj na vrh
SaXsIm
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista s + je malce modernejšega izgleda. Delovanje je pa načeloma zelo zelo podobno. Tudi mojemu izgleda precej podobno, dvomim, da funkcionira bistveno bolje.
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2015 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri I-con Pico ter Nano, me po slikah sodeč, začenja motiti to, da nimajo več tistih treh gumbov za prednastavljanje temperature. Confused V brošurah mislim da sem nekaj zasledil v smislu prednastavljenih temperatur, ampak kako je s tem v resnici?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni