|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
el.anonymous Član

Pridružen-a: Sre 06 Maj 2015 11:53 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.19 Kraj: Jasenovac (Hrvatska)
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 12:01 pm Naslov sporočila: Dioda IN4007 |
|
|
lp, sem glih otprl polnilnik za kamero ki ne dela ze en cajt, in sem opazil diodo in4007 da vodi v obeh smerah, so 3, in vse 3 se isto obnašajo..ali je to dobro ali sta vse 3 hin? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nima Član

Pridružen-a: Čet 27 Feb 2014 14:03 Prispevkov: 192 Aktiv.: 1.39 Kraj: Bakovnik
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse tri so prebite. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno kako so zvezane. Najbolje, da jih odlotaš in preveriš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.00 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
1. Ni dioda in4007 ampak je 1N4007
2. Najbrž niso tri ampak so štiri ( o tem nism čisto prepričan)
Vsekakor pa ni dobro da prevajajo v obe smeri. Odspajkaj diode (vsaj eno nogico) in jih preveri še izven vezja, če prevajajo v obe smeri, saj je včasih merjenje v vezju lahko zelo varljivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
el.anonymous Član

Pridružen-a: Sre 06 Maj 2015 11:53 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.19 Kraj: Jasenovac (Hrvatska)
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
dgrude je napisal/a: |
1. Ni dioda in4007 ampak je 1N4007
2. Najbrž niso tri ampak so štiri ( o tem nism čisto prepričan)
Vsekakor pa ni dobro da prevajajo v obe smeri. Odspajkaj diode (vsaj eno nogico) in jih preveri še izven vezja, če prevajajo v obe smeri, saj je včasih merjenje v vezju lahko zelo varljivo. |
imate prav, štiri jih je..nisem opazil še eno ker je bla malo stran, te 3 pa so skupaj..bom preveril..hvala vsem na odgovoru  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Offtopic:
Daj no malo bolj pregledno piši, tole tvoje pisanje je skropucalo ...
Ontopic:
Gre za stikalni napajalnik (en kup elementov, ni velikega transformatorja) ali klasičnega (ponavadi samo 4 diode in večji trafo). Pogosta težava napajalnikov so tudi prebiti zaščitni elementi (varovalke, varistorji) - preveri še to. Da bi vse 4 diode pomrle kar tako, brez razloga, dvomim ...
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
@el.anonymous Tole mucekovo opozorilo je na mestu!
Vsi tvoji prispevki so taki. Še en takšen, pa bo.... _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
el.anonymous Član

|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem z hrvaške in nevem glih najboljše slovenščine, je to problem??
saj sem napisal vse kaj je pomembno, ne vem kaj vam tu ni jasno kaj sem napisal..
pa tudi nov sem v elektroniki, zato pa je forum da se vpraša.
pa tisti ki ne razumete kaj sem napisal ali pa nočete razumeti lahko samo preskočite moj post, posebaj pa vi pametni..bom ze nekakor brez vasega mnenja!
Nazadnje urejal/a el.anonymous Pet Avg 07, 2015 2:15 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi bilo koristno, da vpišeš v profil, da si s Hrvaške in ne iz Maribora. Bodo forumaši bolj tolerantni do tvojega pisanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.03 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Avg 07, 2015 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
el.anonymous je napisal/a: |
sem z hrvaške in nevem glih najboljše slovenščine, je to problem??
saj sem napisal vse kaj je pomembno, ne vem kaj vam tu ni jasno kaj sem napisal..
pa tudi nov sem v elektroniki, zato pa je forum da se vpraša.
pa tisti ki ne razumete kaj sem napisal ali pa nočete razumeti lahko samo preskočite moj post, posebaj pa vi pametni..bom ze nekakor brez vasega mnenja! |
I na hrvatskom jeziku poslije točke pišemo sa velikim početnim slovom! Nitko ti ne bude zamjerio ako napišeš na hrvatskom jeziku, samo su tražili malo više potankosti.
Možda bi bilo dobro staviti i kakvu sliku svega na forum... _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni