|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 13, 2015 3:15 pm Naslov sporočila: TUBE TESTER TC-2 (restavriranje) |
|
|
Tester elektronk je praktično nov, skoraj nerabljen(z vso potrebno dokumentacijo za testiranje) ima pa težave z drobovjem. Nekdo je odlotal žice za kurjavo od trafota, tako, da sem potem moral vse izslediti, načrt mi ni precej pomagal saj sponke na trafotu niso bile označene t,tako,da nisem vedel katera sponka je za katero žico, ampak sem na koncu s pomočjo elektronk praivlno zvezal kurjavo, tako da zdaj vsaj elektronka zažari ko jo vtaknem.
ko pa pritisnem test pa tester neda nič od sebe, konica se ne odzove (zataknjena ni), našel sem pa tudi nekaj skurjenih uporov in napihjenih kondenzatojev ...
kompletno ga bom raztavil, sčistil, pregledal kontakte in sestavil nazaj v originalno stanje, ter za redno uporabo .
Zadnja slika je vse kar da od sebe, ko pa pritisnem test se pa konica zamaje in zatrese, to je pa tudi vse kar naredi (pl36)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
548.99 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
516.8 KB |
5 krat |

|
|
417.74 KB |
4 krat |

|
|
498.44 KB |
3 krat |

|
|
589.49 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 13, 2015 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
PL36 boš težko testiral s tem testerjem, nimaš na razpolago prave napetosti za ogrevanje, PL36 potrebuje 25V/0,3A.
Na tem testerju imaš:
A: 1,4V
B: 3V
C: 5V
D: 6,3V
E: 12,6V
F: 35V
G: 110V
Če bi že imel pravo napetost za ogrevanje, bi moral dobiti še testirano PL36/novo/, na kalibriranemu testerju in potem s pomočjo te elektronke na tvojem TC2 določiti položaj regulatorja "LOAD". Tako sem si jaz naredil tabele za elektronke, ki jih moji testerji niso imeli v tabeli. Seveda pa moraš tudi določiti položaj spodnji 9 stikal!
Le pogumno k restavriranju!
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

Pridružen-a: Tor 20 Avg 2013 23:25 Prispevkov: 170 Aktiv.: 1.18 Kraj: Celje/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 13, 2015 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
nekaj napredka, da ga ščistim popolnoma, ga moram najprej čisto raztaviti ...
Zamenjal tudi nekaj kondenzatorjev in kakšen upor ...
zdaj bo pa mogu delat
|
496.15 KB |
5 krat |

|
|
706.99 KB |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
retro-guy Član

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2015 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tester je zdaj sestavljen skupaj kompletno
na sliki je stestirana elektronka EL84 in kot je razvidno je OK. Edino kar še ne znam je to kako preveriš če kakšna elektronka ima kratek stik, ker sem vtaknil elektronko za katero vem, da nima kratkih stikov pa se je rdeča lučka nekaj prižigala komaj gorela ...
Kaj pa moram narediti, da lahko na tem testerju testiram pl36 (EL34), samo kurjavo ?
|
451.59 KB |
4 krat |

|
|
624.63 KB |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2015 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
retro-guy je napisal/a: |
Kaj pa moram narediti, da lahko na tem testerju testiram pl36 (EL34), samo kurjavo ? |
PL36 = EL36 z 6,3V ogrevanja
EL34 = 6BQ5, ameriška zamenjava, nekaj malega razlike
Nobene od teh elektronk nimaš v tabeli za nastavitev, si jo boš moral narediti sam.
6CA7 = EL34, to pa imaš v tabeli.
Za PL36 moraš vgraditi še transformator za 25V ogrevanje.
Sem imel tak tester, verjetno starejši model, cel je bil namreč sive barve.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni