www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako imeti certifikat na USB ključu?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
business18
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Avg 2014 14:37
Aktiv.: 0.09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2014 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo Smile moram sprobat...

Hvala Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SaXsIm
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Feb 2014 21:11
Aktiv.: 0.12
Kraj: Ljubljana / Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 20, 2015 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si res paranoičen, je precej dobra možnost tudi live linux na usbju, pa v njem uporabiš firefox.
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.36
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 20, 2015 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SaXsIm je napisal/a:
Če si res paranoičen, je precej dobra možnost tudi live linux na usbju, pa v njem uporabiš firefox.
Na live ne moreš imeti inštaliranega certifikata.
In mislim, da paranoja je malo močen izraz za spletne prevare, ki se dogajajo v svetu že vsak dan.

En dolg offtopic...
Sem v študentskem domu z dinamičnim IPjem, kjer sem si namestil wireles router, na katerem imam bolj površno nastavljene nastavitve za firewall(nepoznavanje).
Pa sem predvčerajšnjim(torek) opazil neko čudno dogajanje na routerju. Sklepam, da najverjetneje kaka preusmeritev, ker je bil promet navzdol 6MBps navzgor pa nekje 1.5MBps.

Do pred pol leta smo imeli še statične IPje in takrat sem imel še vse odprto. Kar naenkrat se mi je začel router sesuvat. Razlog sklepajoč po sporočilu iz ITja študentskih domov je, da je moj router dovzeten za DNS reflection napade in da obremenjujejo linijo, verjetno je celo moj IP končal na kakem seznamu dovzetnih zadev. Takrat sem se nekaj igral z firewallom in nekaj rešil(takrat še nisem vedel, da obstajajo GUI za nastavljanje firewall tabel).

Ker nisem ravno računalničar in se na te stvari bolj malo spoznam sem router samo izklopil in pustil en dan, da dobi nov IP(itak sem zaradi izpitov večinoma v knjižnici).

Čez ene mesec po izpitih se pa selim iz študenta nazaj domov in glede na to, da imam že kar obsežno omrežje doma(k sreči mikrotik za router) in sem si zadal, da naštudiram kako pravilno nastaviti firewalle, in vsaj še IDS(ntrusion Detection System), ki ga bom postavil ali kot virtualko v mikrotiku ali pa kot zunanjo napravo RaspberjiPI so poceni...
No temu bi pa lahko rekli paranoično Smile Vendar dejstvo je, da taki napol izobraženi uporabniki kot sem jaz(znajo nekaj spraviti skupaj v omrežju ampak ne vemo kaj) so največji vir raznih botnetov in podobnega in dogajanje ta teden me je pripavilo do tega, da moram to spremeniti.

geier
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58
Aktiv.: 1.17

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 22, 2015 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot ze:
portable FF, pa malo igranja s kakim truecryptom za dodatno zascito
naj bi bilo v redu (vsaj po navedbah kolega).

En drug pa se odloca za android aplikacijo (mislim da sparkasa)
pa bi vprasal za iskusnje o tem, ce te aplikacije delajo tudi v offline,
npr v flight mode, ali je nujna povezava z netom?

PS: sigen-ca je zastonj, vsaj za fizicne osebe
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni