www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S katerim programom rišete sheme in tiskana vezja
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 2:54 pm    Naslov sporočila:  S katerim programom rišete sheme in tiskana vezja Odgovori s citatom

Sin me nagovarja, naj grem na EAGLE.
Malo sem guglal in našel KiCad. Prednost: je brezplačen, in open source.
Brezplačen EAGLE gre samo do velikosti 8 X 10 cm, kar je v večini primerov dovolj, vedno pa le ne.

Za tak prehod se je treba odločiti s premislekom. Potreben je kaj dolgotrajen študij, predno stvar uporabno oblvadaš. In dobro je, da poznaš koga, ki zadevo že obvlada, in na katerega se lahko obrneš, ko ti stvar zapne.

Predno se odločim, bi rad vaše izkušnje in priporočila.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če prav sklepam zdaj uporabljaš omejeni Eagle? Ne vem, kako zahtevna vezja rišeš zato mogoče odgovor ne bo primeren, pa vseeno. Poglej si licenčni Sprint layout. Dimenzije tiskanine so verjetno zadostne, program je enostaven in poceni. Za hoby uporabo po mojem mnenju povsem primerna zadeva.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej sem uporabljal Eagle, zelo enostaven za uporabo. Omejitve si že sam povedal, sicer sem uporabljal travniško verzijo. Pred nekaj meseci sem popolnoma opustil Windows, in preklopil na Linux okolje, kjer sem si namestil kiCAD, ki pa ni tako user friendly kot Eagle. Moje mnenje, če si do sedaj uporabljal Eagle, ostani na Eaglu. Za hobi je travniška verzija tudi v redu. Za profi delo, boš pa tako ali drugače moral sesti v žep. Sicer se da tudi KiCAD navaditi, vendar se vprašaj, če je to potrebno.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam KiCad in sem zadovoljen, moraš pa se navadit. Zdaj so dodali še nekatere nove funkcionalnosti, tako da je že kar super zadeva:
klik
klik

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eagle mi ni ustrezal, pa sem se kar nekaj časa hecal z njim (pa tudi z altiumom in kicadom). Na koncu sem se odločil in uporabljam Target 3001. Poskusi za hec.

LP, g

miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2015 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KiCad. Z mojim hobi nivojem/zahtevami N*več kot dovolj + še v Linuxu deluje. Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2015 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo da opomnim da Eagle deluje tudi na Linuxu. Vsaj kake 1,5 leta nazaj mi je deloval.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2015 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam eagle že 15let (sicer travniške verzije) kar mi za osebno rabo zadostuje. Sem pa vmes poizkusil še Sprint layout in morem reči da je zares enostaven za uporabo. Za začetnika polno bolj prijazen kot Eagle.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2015 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprint Layout. Za hobi elektronike več kot dovolj zmogljiv program. Poleg tega ima tako ceno, da si z lahkoto privoščiš legalno verzijo programa. Ima tudi brezplačni viewer, tako da tudi drugi lahko pogledajo tvoje izdelke

LP

marcc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 11:08
Aktiv.: 1.02
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2015 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Začel sem z TARGET 3001 nato se prestavil na Eagla, zdaj sem šel pa na Altium.
Po resnici povedano mi je najboljši. Če rišeš zase si ga krekaj, če si S.P. boš pa itak rabil za vsakega licenco.

Lp, M
Nazaj na vrh
cimer
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2015 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Že nekaj časa uporabljam brezplačno verzijo Target3001. Za moje hobi potrebe zadostuje.

Marko S.
Nazaj na vrh
Vinkel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Maj 2008 16:55
Aktiv.: 1.14
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2015 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en odločen glas za Kicad ! Prej sem delal z Eaglom, in sem bil vedno nezadovoljen z neintuitivnostjo in okorelostjo programa.
Sicer pa med zastonjskimi obstaja še DesignSpark, ki je po mojih izkušnjah uporabniku izredno prijazen (ima celo 3d modelirnik) , žal pa ne podpira Linux okolja.

sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.88
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2015 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi rabil nekaj samo za risanje shem, seveda, da vsebuje tudi simbole elektronk.
Za risanje tiskanega vezja ne rabim nič.
Če že delam tiskano vezje, seveda manjše stvari, delam v "Manhattan" stilu.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2015 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi naj tako izgledalo?
sebastiant je napisal/a:
Jaz bi rabil nekaj samo za risanje shem, seveda, da vsebuje tudi simbole elektronk.
Samo na žalost to ni samo za risanje shem.

ECL82.png
 Opis:
Ojačevalnik z ECL82
 Velikost datoteke:  206.06 KB
 Pogledana:  49 krat

ECL82.png

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2015 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Bi naj tako izgledalo?
sebastiant je napisal/a:
Samo na žalost to ni samo za risanje shem.

In to je narejeno z "?"

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni