|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matthew Član

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 18:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 12, 2015 5:25 pm Naslov sporočila: AOC lcd monitor |
|
|
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem. Ob vklopu napajanja na AOC TFT22W90PS+ LCD se prižiga in ugaša power led. LCD-ja ni možno prižgati. Preveril sem kondenzatorje na PSU in so vsi ok. Prosil bi, da mi svetujete kaj je naslednji korak, ki ga lahko naredim. Ali morda kdo ve za kakšno napako naj bi šlo ob enakomernem prižiganju in ugašanju LED-ice.
Hvala za odgovore in lep pozdrav, Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.31 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 12, 2015 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po opisu napake sodeč, izgleda, da se vklaplja zaščita na napajalniku. Kako si pa preveril kondenzatorje? Če je osvetlitev CCFL bi lahko bil tudi prebit trafo ali kakšna žarnica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jani18 Član

Pridružen-a: Sob 18 Sep 2010 10:22 Prispevkov: 133 Aktiv.: 0.74 Kraj: Ojstri Vrh
|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2015 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Meni je pri samsungovem monitorju, med delovanjem začela ugašati slika.
Po premiku konektorja DVI se je včasih slika ponovno prikazala, včasih ne.
Odpr sem pokrov in pospajkal vse konektorje in kondenzatorje, odtlej
monitor deluje kot mora.
Mogoče bo kaj v pomoč.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.63 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2015 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko z osciloskopom preveriš napajalne napetosti. Upam, da si jih v voltmetrom že preveril. Če ga nimaš, z voltmetrom izmeri signal za vklop osvetlitve, da vidiš ali jo poizkuša prižgati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 23 Ur