www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Varilni aparat CEM DUAL MIG 140 T - stikalo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Aktiv.: 3.28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 18, 2015 12:40 am    Naslov sporočila:  Varilni aparat CEM DUAL MIG 140 T - stikalo Odgovori s citatom

Sorodniku je odpovedal star Italijanski varilni aparat CEM MIG 140 T ker je pregorelo stikalo. V roke mi je dal dva stikala, originalnega ki je bilo skurjeno in stikalo proizvajalca Končar in rekel če ga lahko kako predelam da bo pravilno preklapljal.
Na začetku nisem vedel kako težavna naloga me čaka niti če jo je mogoče rešiti ampak zadevo sem vzel kot izziv. Ko sem premeril originalno stikalo da bi ugotovil delovanje sem videl da je stikalo dokaj komplicirano. Ker je bil eden od kontaktov skurjen sem si pomagal tudi z internetom in dobil podatek tudi za skurjen kontakt.

http://www.mig-welding.co.uk/forum/threads/chicago-electric-flux-mig-140t-no-fire.32803/

Ugotovil sem da je stikalo proizvajalca Končar mogoče prilagoditi na veliko načinov delovanja tako da z brušenjem in piljenjem plastičnih koleščkov, ki služijo kot vodila za kontakte, nastaviš v katerem položaju so kontakti sklenjeni oziroma razklenjeni.
Po dolgotrajnem trudu izdelave koleščkov sem zložil stikalo (obvezno početi v zaprtem prostoru zaradi vsepovsod letečih "federčkov") ter vmes še vse poslikal da lahko sedaj objavim na našem forumu kot zanimivost ali pa kot rešitev težave za nekoga ki bo imel enako ali podobno okvaro na varilnem aparatu ali pa kakšnem drugem električnem stroju.

CEM DUAL MIG 140 T - stikalo.zip
 Opis:
V zip datoteki je 11 slik o izdelavi novega stikala za varilni aparat.

Download
 Ime datoteke:  CEM DUAL MIG 140 T - stikalo.zip
 Velikost datoteke:  3.1 MB
 Downloadano:  26 krat

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 18, 2015 7:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zanimivo , dobro si se znašel !
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni