www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ponudniki izdelave tiskanin
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 31, 2015 6:55 pm    Naslov sporočila:  Ponudniki izdelave tiskanin Odgovori s citatom

Pred časom je na forumu tekla debata o poceni ponudnikih izdelave (prototipnih) tiskanin. Od takrat je minilo že nekaj časa, pa me zanima, ali je kdo na tekočem (naroča/spremlja) kako je s tem zdaj? Je smiselno naročanje od kitajcev (če, katerih), ali bi bilo bolje iskat kje pri nas ali pa v evropi?

Nekaj stvari se mi je nabralo, pa bi rad realiziral. Kaj predlagate?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 31, 2015 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrhunske izkušnje s pcbway.com
Cena nekje med 1/2 - 2/3 naše (vnesi dimenzije (in lokacijo) v kalkulator in boš dobil ceno), pošiljajo z DHL, običajno so platke nekje v roku 7-10 dni pri meni (kar je isto, kot če dam delat tukaj in jim izrecno ne težim vsak drugi dan ...).
Izdelava nad vsemi slovenskimi ponudniki (boljši lak, boljši silk ...). Delajo do 8-slojna vezja. Kar mi je pri njih še všeč je, da vedno veš, v kateri fazi je posamezno vezje ...

LP, g

p.s. Naj nadaljujem z vprašanjem: kaj pa stencili? Imate kakšne ugodne (in zadovoljivo hitre) ponudnike?

trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa pri pcbway potem pride še ostalih stroškov, carina, davek?

Jaz sem enkrat naročil pri EuroCircuits, dobiš tudi stencil. Zelo dobro naredijo, so pa dražji od kitajcev, in cenejši od naših. Ni pa carine, ker so v EU.

igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.27
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkar obstajajo kitajci (Itadstudio, Seeedstudio, Pcbway ...) kakršne koli domače izdelave več niso smiselne, domači proizvajalci pa po ceni ne morejo konkurirati niti približno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede PCBway je poštnina napisana zraven. Sam izberem DHL, da so plate hitro pri meni, oni obračunajo še ddv + 10 eur (založena bančna garancija kao).

LP, g

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 5:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igor_k je napisal/a:
Odkar obstajajo kitajci (Itadstudio, Seeedstudio, Pcbway ...) kakršne koli domače izdelave več niso smiselne, domači proizvajalci pa po ceni ne morejo konkurirati niti približno.
Menda ne, ali ni Lingva "nartabulš", poceni, hitro,..... Brick wall .
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 5:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti pa si za hece Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja, sem pa slisal, da nekateri domaci proizvajalci zdaj nenujne zadeve tudi outsourcajo posevnookim ... Ce je res, ne vem. Me pa ne bi cudilo ... Wink
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti si tudi za hece! Saj roba nič ni vredna.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Izdelava nad vsemi slovenskimi ponudniki (boljši lak, boljši silk ...). Delajo do 8-slojna vezja.

Matr sem narcisoid ... Zdej že samega sebe citiram Wink Wink Wink
Ok, da ne bom posploševal - lahko rečem, da je kvaliteta boljša od Lingve, Groharja in Luznarja, ostalih še nisem imel čast spoznati ... Wink

LP, g

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
igor_k je napisal/a:
Menda ne, ali ni Lingva "nartabulš", poceni, hitro,..... Brick wall .

Ajaj Jaka ne s takimi. Pri lingvi sem dal skozi 5. serij (po 20.kosov) in na vsaki seriji je bilo par takšnih, ki niso delali (fizična napaka na tiskanini) oni trdijo da ni mogoče in so 100% stestirane Brick wall Brick wall
Težave z slabim stop lakom, kjer je na določenih mestih celo manjkal (otoki v laku). Črni stop lak sploh ni črn ampak bledo rjav. Pa da ne govorim naprej.
Lingva ne hvala Rolling Eyes
Z kitajci (pcbcard) sem delal že pred leti in delam še vedno. Kvaliteta veliko boljša od naših ponudnikiv cena z poštnino vred je nižja. PA tudi prej imam tiskanine doma.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS ali moram povdarit sarkazem?
Zato pa sem dodal na koncu Brick wall .
Smo že imeli debato na to temo zakaj ravno Lingva, ker je v Sloveniji še nekaj ponudnikov....
Menda se tukaj dobijo zastonj rabljeni rezkarji in mogoče še kaj........... Wink

Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.29
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:

Menda se tukaj dobijo zastonj rabljeni rezkarji in mogoče še kaj........... Wink

Kaj, kaj, kaj?

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2015 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boste tako nadaljevali, bo tole

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 02, 2015 12:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prebiranje te teme je pa prav zabavno Smile . Hvala za vse koristne informacije. Mucek varianta pri pcbway bo zame čisto OK.

Glede omenjene Lingve: Nekaj težav z nanosom laka sem opazil tudi na tiskaninah, ki sem jih naročal. Še bolj problematična pa se mi zdi težava z neenakomernim jedkanjem, ki se pojavlja na tiskaninah z debelejšim (70 mikronov) nanosom bakra. Nisem prepričan ali je težava v uporabljenem FR4 ali v postopku, ampak piste so vse prej kot ravne. Električni test takih plat ne izloči, razdalje pa niso več takšne, kot so bile predvidene.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni