|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
powerPC Član

Pridružen-a: Tor 19 Feb 2013 21:59 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.40 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2015 9:24 pm Naslov sporočila: Načrtovanje vezja v LTspice |
|
|
Pozdravljeni,
začel sem se igrati z LTspice, pa me zanima če se da v tem brezplačnem programu izrisati preklopno karakteristiko vezja?
Pojem sem zasledil v reviji, pa me zanima kaj sploh je preklopna karakteristika vezja, razumem da gre za nek graf, vendar ne vem kaj se nanaša na x os in kaj na y os.
Hvala za odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powerPC Član

|
Objavljeno: Sre Nov 18, 2015 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj res noben ne pozna pojma, po čemer sprašujem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Nov 18, 2015 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
misliš transientna analaiza?
načeloma je na x osi čas na y osi pa napetost/tok _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powerPC Član

|
Objavljeno: Sre Nov 18, 2015 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč Dorijan.
Hmm, nebi vedel kako se ji drugače reče. Mislim da se jo omenja skupaj s operacijski ojačevalniki in digitalnimi vezji. Verjetno od tod ime "preklopno", ker se nekaj preklaplja, vendar google toliko malo najde o tem.
Saj bi v angleščini iskal, vendar niti ne vem kako se ji v angleščini reče.
Zato sprašujem, seveda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni