www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Skurjena Iskrina kotna brusilka
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2006 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Model je KB69E

Sem jo sestavil skupaj in vklopil. Sicer se vrti, ampak z majhnimi obrati, v njej se zelo iskri in vsake toliko časa poči (kot kratek stik). Softstart elektronika je cela.

Zdaj pa ne vem, ali je kriv rotor, ali pa so zanič le krtačke, ampak te izgledajo še vredu.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2006 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž je eno navitje prežgano. Krtačke poskusi pobrusiti, prav tako tisti obroček, po katerem drsijo.
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2006 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@podboj, premeri rotor tako kot sem opisal v tej temi.: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=5065 Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 1:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si prepričan, da je to tip KB69? Namreč iskrine brusilke z električnim blokom (soft start) so od tipa KB325 dalje...Maš kakšno sliko?
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 2:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom pomeril rotor, da bom siguren. Bom še enkrat pogledal model, ampak sem 99% da je res KB69E, softstart pa ima 100%. Slikat ne morem, na videz je sicer enaka kot tista na linku na prejšnji strani.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 9:53 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

če se ti strašno ljubi popravljat rotor , mi pošlji sliko kolektorja , jaz ti kolektor nov pošljem , ti previješ , pošlji nazaj , jaz ti ga zavarim in ti ga izoliraš z lakom.

LP

sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Joj, kje si bil, ko sem previjal štarter od agregata... Sem moral sam iz bakra ustvarjati skurjen del kolektorja. Najtežje je bilo prilepiti (original je imelo žebelj, zabit v leseno osnovo).
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 1:11 pm    Naslov sporočila:  Re: re Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
če se ti strašno ljubi popravljat rotor , mi pošlji sliko kolektorja , jaz ti kolektor nov pošljem , ti previješ , pošlji nazaj , jaz ti ga zavarim in ti ga izoliraš z lakom.

LP

Hvala za ponudbo, a raje vržem vse skupaj v kanto in kupim novo, kot da grem previjat rotor Laughing
Bom vprašal na servis koliko bi stal rotor oz. celotno popravilo, da vidim če se splača

Lp
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je v kolektorju luknja (izpadla lamela), bo ob vrtenju pokalo, poškodovale se bodo krtačke in ostale kolektorske lamele. Tako luknjo je najbolje zapolniti z dvokomponentnim termostabilnim lepilom (araldit), potem pa vseskupaj postružit/pobrusit. Končna moč vrtalke bo nekaj manjša, ne bo pa ropotalo in pokalo.

Jur
Nazaj na vrh
sulc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem tako lamelo naredil iz bakrene pločevine in jo prilepil z navadnim dvokomponentnim lepilom. Stvar funkcionira.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem originalno lamelo lepil nazaj, pa se je čez čas spet razletelo.

Jur
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 20, 2006 6:07 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Jaz grem pa na stroj iskat sveže pečen kolektor Rolling Eyes

www.kolektor.si

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.57
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 09, 2007 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Speed King je napisal/a:
Par let nazaj sem isto popravljal rotor iskrine ''bor mašine'' in takrat sem jo dobil v njihovi prodajalni v rožni dolini (sedaj so drugje) mislim da za okoli 2k sit. in se sedaj dela.
Če boš brusilko veliko uporabljal in so ostali deli v dobri kondiciji, se ti jo splača popravit, ker tisto za 2-3k sit me je strah prižgat, kot bi prižgal mlin za jabolka.

Sedaj so pa pri Dolgem mostu na Viču.
Sam sem dal za rotor 750W vrtalke 4ksit (kakšni dve leti nazaj) in mi ni žal, saj se mi zdi, da je še vedno boljša kot razni Alpha Tools ipd.

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 10, 2007 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če rabiš stvar samo za kakšnih 5min na 1 leto je alpha tools tudi OK. Pa še 5 let garancije imaš, mašina je dobesedno zastonj, če pogledaš kako so druge stvari drage. Namesto da greš na pir po šihtu si greš po novi aparat Smile

Sam drugače kar se da uporabljam iskrine ročne aparate, saj so zelo profesionalni. Glede na druge znane proizvajalce je iskra še najcenejša varianta, saj v primerjavi z drugimi aparati iskrini mogoče malo prej odpovedo, vendar so deli veliko bolj poceni.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni