|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nejc_b Član

Pridružen-a: Tor 03 Maj 2011 15:02 Prispevkov: 207 Aktiv.: 1.20 Kraj: radeče
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 9:50 am Naslov sporočila: solidworks pomoč |
|
|
Pozdravljeni;
Glede na prebrane poste na teh straneh, vas je tukaj cel kup posameznikov,ki obvladate programe za 3d oblikovanje. Zato bi prosil koga, ki bi mi znal pomagati; kako dodajate predmetom globino, recimo za 3d tisk, S tem imam v mislim recimo črko, simbol, obraz, skico ali kaj podobnega. Gre za poizkusni projekt, kjer bi z učenci poizkusili izdelati papir (vizitke, čestitke) z osebnim vodnim znakom- vsi vemo pa, da je vodni znak odtisnjen v (takrat še) moker papir, kar posledično pomeni različne debeline in zato različno prosojnost. Mi zna kdo pomagati oz ima kaksen nasvet?
Hvala in LP _________________ Bolje dež, kot slabo vreme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primorc20 Član

Pridružen-a: Pon 08 Feb 2010 23:58 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.08 Kraj: trenutno Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
V SolidWorksu naredi nek kos, nanj dodaš novo skico ter nanjo dodaš tekst in ga enostavno extrudiraš ali vrežeš (extrude cut) v svoj material. Mogoče ob extrudiranje vklopiš še draft- kot, pod katerim se črke zožijo- gredo nekoliko v konus, da se bo lepše odtisnilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejc_b Član

Pridružen-a: Tor 03 Maj 2011 15:02 Prispevkov: 207 Aktiv.: 1.20 Kraj: radeče
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za idejo.
Kaj pa pri logotipih, slikah? _________________ Bolje dež, kot slabo vreme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.68 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno imaš v mislih poljubno rastersko sliko.
Tu je problem ker PC ne ve kakšne so višine.
Kolikor sem se igračkal imaš 2 poti:
1. pretvori v vektorsko in posamezna območja različno dvigneš/spustiš
2. Na sliko gledaš kot "height map" in če tvoj software to omogoča enostavno uvoziš, če ne uporabiš kak vmesen program.
Če to zadnje gre tudi v SW, pa se žal več ne spomnim.
Pa rabi bit SolidWorks?
Sam bi prej bi za tako "likovno" oblikovanje posegel po npr Blender.
(eno nadomeščanje sem ga zelo bežno pokazal učencem, zdaj bom pa očitno rabil drugo polletje 3D krožek izvajat ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni