|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.65 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 12:17 am Naslov sporočila: Kateri funkcijski generator? |
|
|
Živjo,
Torej malo napredujem pri raznih hobi projektih in si širim domačo delavnico. Sedaj bi pa potreboval generator različnih oblik napetosti. Se pravi funkcijski generator, pa me zanima kateri model priporočate za domačo rabo. Gledal sem že malo po spletu in našel razne modele za 60€ pa tudi tja do 400 EUR in več.
Tale cena je sicer že nekam visoka, želim pa kak model z malo več funkcijami (po možnosti digitalni) in seveda z različnimi oblikami napetosti (sinus, kvadrat, trikot, žaga pa morda še kaj drugega). Dobro bi bilo, da bi se pri kvadratni napetosti dala spreminjati tudi "duty-cycle", ker lahko potem uporabim takšno napetost kot PWM krmiljenje. Kakšnih pretirano visokih frekvenc ne potrebujem.
Kateri model priporočate za nakup?
lp _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.69 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.65 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 8:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je že elson2k napisal je za hobij potrebe omenjeni DDS kar dobra in cenovno ugodna napravica.
Tukaj je še malo cenejši.
Za kaj bolj resnega, predvsem v zanesljivosti delovanja, pa tole....
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda zanimivo. Mar lahko kdo priporoči kakšno trgovino kjer bi se zadevo splačalo kupiti (cena, garancija, itd.)? Pri nas so cene ponavadi višje, imamo pa enostavno garancijo. V tujini so cene nižje samo je pa vprašanje glede garancije ter popravil in še poštnine zraven.
lp _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.65 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saran je napisal/a: |
Zgleda zanimivo. Mar lahko kdo priporoči kakšno trgovino kjer bi se zadevo splačalo kupiti (cena, garancija, itd.)? Pri nas so cene ponavadi višje, imamo pa enostavno garancijo. V tujini so cene nižje samo je pa vprašanje glede garancije ter popravil in še poštnine zraven.
lp |
Saran se mi zdi, da si sedaj pa že malo prezahteven postal. Ti bi rad poceni funkcijski generator in še garancijo za povrhu. Za tak denar (Ebay....cca60€) tega v Sloveniji ne boš dobil v nobeni trgovini (vsaj jez ne vem zanjo).
Tale je, menda, v Slovenskih trgovinah najcenejši. Seveda je zraven tudi garancija, ampak je cena "malce" višja.
Če bi se odločil za tega z Ebaya imaš po nakupu še nekaj časa, da generator preizkusiš, in če ne deluje lahko zahtevaš povrnitev stroškov. Kakšne dolgoletne garancije pa, mislim, da ne boš dobil. Omenjen prodajalec z Ebay pošilja v po pošti brezplačno.
Pri Banggood spletni trgovini ne vem kako je z garancijo. Bo kdo drugi povedal, ki ima izkušnje s tem.
Če nimaš računa na PayPal-u poprosi nekoga, da ti naroči.....
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

|
Objavljeno: Pon Dec 07, 2015 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem, morajo garancijo po zakonu dati zraven vse trgovine, ki prodajajo takšno elektroniko v EU. Zato sem pač spraševal za kakšno vredu trgovino. Zmotil sem se pa, ker sem predpostavil, da je tale modul od nekega evropskega proizvajalca, je pa očitno kitajski.
Sedaj mi je vse jasno. _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni