|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Blisk1 je napisal/a: |
Probal sem skechup in Openscad oba čisto zgrešea za uporabo........... |
Openscada ne poznam, toda, ni mi jasno, kaj je to, kar je popolnoma zgrešeno. Poznam ljudi, ki naredijo vse s Sketchupom, eden med njimi je tudi Branez, torej le ne more biti popolnoma zgrešen. Celo več, meni osebno se tudi slučajno ne zdi zgrešen, za hobby je odličen.
Zanimivo, podaš neko oceno, takoj naprej pa sprašuješ, kako bi naredil neko, za Sketchup, popolnoma trivialno zadevo.
Torej, malo razloži zakaj je po tvoje popolnoma zgrešen. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blisk1 Član

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 10:22 Prispevkov: 394 Aktiv.: 2.29 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Probal sem skechup in Openscad oba čisto zgrešea za uporabo........... |
Openscada ne poznam, toda, ni mi jasno, kaj je to, kar je popolnoma zgrešeno. Poznam ljudi, ki naredijo vse s Sketchupom, eden med njimi je tudi Branez, torej le ne more biti popolnoma zgrešen. Celo več, meni osebno se tudi slučajno ne zdi zgrešen, za hobby je odličen.
Zanimivo, podaš neko oceno, takoj naprej pa sprašuješ, kako bi naredil neko, za Sketchup, popolnoma trivialno zadevo.
Torej, malo razloži zakaj je po tvoje popolnoma zgrešen. |
Verjetno zato, ker sem zadevo testiral in je čisto zgrešeno totalno neinteunitivno.
Se pravi rabiš miljon ur, da program obvladaš šele potem začneš delat!
Torej za tistega ki program obvlada dobro za ostale ne!
To je tudi glavna ocena programov, ko jih ocenjujejo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blisk1 Član

|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
miharix je napisal/a: |
OpenSCAD je uporaben takrat, ko želiš da je risan predmet parametiziran.
Zakaj bi risal večkrat, če pa lahko v kodi definiram kateri parametri se bodo spreminjali, in tako po potrebi zelo na hitro prilagodim predmet.
Seveda, za njegovo uporabo moraš vedet osnove programiranja.
Mimogrede gre tudi: CorelDraw (ali pa inkscape,LO Draw,QCAD...) -> dxf -> Openscad "Linear Extrude" |
ne poznam osnove programiranja, zato je tudi ta program zame neuporaben. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Profil: Blisk1
Poklic: sistemski administrator _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno zato, ker sem zadevo testiral in je čisto zgrešeno totalno neinteunitivno.
Tvoja ocena je, za moje pojme, popolnoma mimo in očitno sem genij, ker sem bil sposoben, po nekaj urah dela s tem programov, narediti izdelek na 3D tiskalniku.
Prepričan sem, da je takih, kot sem sam, genijev namreč, ogromno .
Ali mi lahko izraz neinteunitivno pojasniš v slovenščini.
Ali ta izraz pride iz pojma intuicija? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blisk1 Član

|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Tvoja ocena je, za moje pojme, popolnoma mimo in očitno sem genij, ker sem bil sposoben, po nekaj urah dela s tem programov, narediti izdelek na 3D tiskalniku.
Prepričan sem, da je takih, kot sem sam, genijev namreč, ogromno .
Ali mi lahko izraz neinteunitivno pojasniš v slovenščini.
Ali ta izraz pride iz pojma intuicija? |
Seveda si genij, že od začetka, odkar sem jaz na tem forumu in karkoli sem napisal je tebi šlo na živce že od dneva 0. in tako bo tudi v bodoče. Lahko pa se primerjava v moji profesiji kdo ve več in bolje če želiš, ti bom ustregel in če zmagaš, predlagaj nagrado in jo plačam! Evo fer ponudba, ker si genij!
In ker sem nula na tem forumu in ti si šef, pač sledi kar sledi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blisk1 Član

|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Profil: Blisk1
Poklic: sistemski administrator |
Kake veze ima to? Osnove programiranja so širok pojem!
Jaz se ne bom hvalil, da znam programirat, če znam napisat nekaj skript, raje rečem, da nimam pojma, kot pa da se hvalim!
Za programiranje obstaja poklic programer, ki je nekaj pololnoma drugega kot sistemski administrator.
Pa brez zamere si eden od tistih, ki jih cenim na tem forumu!
Nazadnje urejal/a Blisk1 Čet Dec 17, 2015 9:09 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blisk1 Član

|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
miharix je napisal/a: |
OpenSCAD je uporaben takrat, ko želiš da je risan predmet parametiziran.
Zakaj bi risal večkrat, če pa lahko v kodi definiram kateri parametri se bodo spreminjali, in tako po potrebi zelo na hitro prilagodim predmet.
Seveda, za njegovo uporabo moraš vedet osnove programiranja.
Mimogrede gre tudi: CorelDraw (ali pa inkscape,LO Draw,QCAD...) -> dxf -> Openscad "Linear Extrude" |
Hvala za nasvete v tej smeri sem začel gledat in so stvari full uporabne "CorelDraw (ali pa inkscape,LO Draw,QCAD...) -> dxf -> |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2015 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda si genij, že od začetka, odkar sem jaz na tem forumu in karkoli sem napisal je tebi šlo na živce že od dneva 0. in tako bo tudi v bodoče. Lahko pa se primerjava v moji profesiji kdo ve več in bolje če želiš, ti bom ustregel in če zmagaš, predlagaj nagrado in jo plačam! Evo fer ponudba, ker si genij!
In ker sem nula na tem forumu in ti si šef, pač sledi kar sledi! |
Blisk1, ni mi jasno, da enostavno ne razumeš enostavno napisanih stvari in jih ne znaš povezati v celoto.
Enak občutek kot
Bizgec65 je napisal/a: |
.......ker imam občutek, da se ti ne da nič prebrati, saj je lažje, če ti kar vedno kdo odgovarja. (<-servira na pladnju) .... |
imam tudi jaz.
Ne vem, kaj je tvoja profesija in me dejansko ne zanima, moja pa tudi ni 3D risanje, torej ni mi jasno, zakaj bi se primerjali.
Mogoče imaš daljšega v svoji profesiji, toda, kakor pravijo, nikoli se ne ve
Hm, mogoče sva pa kolega, kar se profesije tiče.
Za konec te offtopic debate, obnašaš se kot majhen otrok, nešteto zakajev, kar je razumljivo, če se z neko stvarjo prvič srečaš, toda kljub neznanju, si istočasno sposoben ocenjevati .
Ja to mi gre pa dejansko na živce. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni