www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

2,4GHz transceiver CC2500

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 7:55 pm    Naslov sporočila:  2,4GHz transceiver CC2500 Odgovori s citatom

Oživljam ta RF transceiver. Kupil sem samo čipe in sam naredil tiskanino na kateri je tudi antena. Dimenzije antene sem povzel iz enega drugega čipa, ki dela na isti frekvenci, ker točno za tega še ni bilo specificirano (datasheet z dimenzijami antene so izdali komaj sredi decembra).
Moje vprašanje se nanaša na vpliv dimenzij antene na prenos podatkov. En čip sem konfiguriral kot sprejemnik, drugi kot oddajnik. Sprejemnik mi potrdi, da je nekaj prišlo v buffer vendar so podatki napačni. Zanima me, če so lahko podatki napačni, če antena nima pravih dimenzij? Po moji logiki bi napačna dimenzija antene vplivala na doseg, ne pa na točnost podatkov oz. sprejemnik ne bi zaznal ničesar.

Strokovnjaki za visoke frekvence ste naprošeni za kakšen komentar. Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot si napisal, zmanjša se domet. V vezju ni videti, da bi imelo v VF delu kako detekcijo na anteni. Kaj si pa napravil? Zanko med RF_N in RF_P, ali kaj drugega.
Dobra masa, oziroma čim več mase okrog in pod čipom.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70826.59

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Imam tudi množico člankov na temo dizajna 2.4GHz vezij za čipovje iz serije CC2xxx (chipcon). Če te zanima, lahko poiščem in ti pošljem.

Bi prosil.

Sicer pa hvala za potrditev, da ne bom iskal vzrokov v anteni. Mislim, da mi nekje šepa komunikacija med CC2500 in pa DSP-jem (TMS320F2812). Zapisujem prav v registre od CC2500, berem iz njih pa verjetno ne. Sicer pa ima ta čip precej dolgo konfiguracijo in je možno, da tudi nisem kaj prav skonfiguriral. Bomo videli v ponedeljek. Smile

V prilogi sem pripel mojo tiskanino, na njej je antena malo preveč vstran od čipa in malenkost predolga od priporočene za CC2500. Manjka tudi nekaj 100n kondenzatorjev na napajalnih linijah.

CC2500_tisk.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  87.38 KB
 Pogledana:  10 krat

CC2500_tisk.JPG

Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM, antena je lahko tudi precej stran. To ni problem, a mora na drugi strani laminata biti masa. Vodi pa morajo biti primerne širine glede na uporabljen laminat tako po debelini kot tudi po dialektrični konstanti.
Predpostavljam, da uporabljaš FR4 z dialektrično konstanto okrog 4,3. Če je debelina materiala 1,5mm potem je širina 50 omskih vodov okroh 1,4 mm. Če uporabiš enak material le manjše debeline se širina vodov ustrezno zoži.
Pozor. Masa na drugi strani laminata mora biti le do roba antene !

japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2007 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

100nF v veji napajanja je lahko velika kriza, če ti VF potuje po veji napajnja v čip.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni