www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Offtopic

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dumr666
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30
Aktiv.: 2.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2016 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolega, oprosti ampak če tega ne znaš narest oziroma, nisi sposoben v drugem letniku zapisati enačb pri Maji za tole konec januarja, po enem semestru točno takih primerov na vajah. A Blažič pa noče pomagati Think

Toliko za informacijo, sam sem delal isti predmet, isto seminarsko, 5 let nazaj, in določitev prenosne funkcije za tale primer je 80% narejene seminarske. No poleg tega mislim da je rok za seminarsko nekje drug teden enkrat, podane ste imeli že pred novim letom, oziroma takoj po njem.

No in take lenobe nam nižajo plače Evil or Very Mad

dumr666
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2016 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

že dejstvo da ne poznaš tipke printscreen je žalostno. Glede avditornih pa seveda, vsi mislite da bojo popredalčkani primeri za točno tipske naloge, ampak ne, primer je realen problem tam v laboratoriju (vodni tanki, napenjevalec, invertirano nihalo,...), in če iz realnega problema (v večini problemov so bolj kompleksni kot neke simpl nalogce ki jih dobivate za seminarske) ne potegneš nekih sklepov in znanj si:

A) Len ko fuks in z dvema levima rokama
B) Si se šlepal na račun sošolcev
C) Si pač neumen

Da navežem na tvoj primer in na ostale primere na vajah. Vse seminarske so popolnoma identične in v prenosni funkciji se zgornje vezje ne razlikuje kaj preveč od naprimer napenjalne priprave oziroma še boljše, tankov z vodo. Edina razlika med temi seminarskimi pri Maji so samo v kater blokec v Simulinku gre katera puščica, to pa potegneš iz enačbe s +,-,*,/ ter kje imaš s-e. Različne primere imate samo zato da vam Maja da iluzijo različnih seminarskih. Princip in postopek je za vse primere enak.

Kako ti in tebi podobni meni in meni podobnim nižate plače. Preprosto, če nekdo zaposli gelipterja ki se mu sanja ne kako bi pristopil k zgornjemu vezju za 1k€ potem naslednji v vrsti (naprimer jaz), ki ima precej več znanja, izkušenj samoiniciative, seveda ne bom dobil 2k ampak ob odgovor sledeč: "Ja pa smo ravno en teden nazaj zaposlili elektroinženirja za jurja, vm pa ne [slovenščina je zame španska vas] dt 2k."

Sej da ne boš mislil da si edini, v našem letniku smo enemu na mailing grupi spisali 90% diplome, nekdo drug me sprašuje kaj je razlika med tipko za 600V in 5V, spet tretji me sprašuje kaj je razlika med MoveJ in MoveL. [slovenščina je zame švedska vas] no, aja primer s stikalom se nadaljuje v to da človek, ko je imel naročeno stikalo, le tega ni znal zvezat - diplomirani inženir elektrotehnike.

[slovenščina je zate tudi švedska vas]

dumr666
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2016 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dodal bi še to da si si praktično rešen primer prilepil sem. Treba je samo malce napeti možgane, se vsesti za 15 min in boš dobil diferencalne enačbe ven.
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 25, 2016 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Think offtopic
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni