|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bobek220 Član

Pridružen-a: Tor 28 Jul 2009 9:21 Prispevkov: 196 Aktiv.: 1.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 4:59 pm Naslov sporočila: Printer BROTHER Unable to init |
|
|
Pozdravljeni
Imam dva printerja BROTHER.
En je DCP-110C, drugi pa DCP-115C.
Oba javljata napako: Unable to init.
Ali kdo ve kao odpraviti to napako?
Sem našel na netu kako priti v Maintenance menu in tam mi javi
napako 4F. Baje to pomeni, da je glava defektna. Ali je še kaj upanja, da oživim printerja?
Če ni možnosti ju podarim za dele.
LP _________________ Kak je lepo ko je fajn |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz mislim, da je še upanje. Brother je ena redkih firm, ki uporablja piezo namesto grelcov(nekaj podobnega kot Epson). Predvidevam, da je to za nalašč ugradil, ker je pričakoval nevšečnosti z zračnimi mehurčki v ceveh, katere so speljane iz rezervarjev do tiskalnih kartuš/glav.
Nekaj časa si boš moral vzeti za ga očistiti, pomagati mu boš moral tudi pahniti nekaj čistila za okna skozi cevi do tiskalne glave. Spodaj prej podstaviš navlaženo papirnato brisaco z mečanico etanola in čistila za steklo, da se glava nekoliko prepoji, potem pa menjaš sveže brisače in z inekcijo preko cevi luknjo kjer je ponavadi vstavljen rezervar ubrizguješ čistilo.
Potem ga boš moral pa še ponastaviti. To slednje pa upam, da boš našel na netu. Menda moraš preko tipkovnice vnesti ustrezno 4 mestno kodo.
PS: jaz bi ga rade volje poskusil spraviti v pogon ma smo predaleč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobek220 Član

|
Objavljeno: Sre Feb 03, 2016 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če kdo rabi naj hitro pove ker gredo jutri na kosovne odpadke. _________________ Kak je lepo ko je fajn |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobek220 Član

|
Objavljeno: Čet Feb 04, 2016 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Printerji so reciklirani.
Moderatorji - Tema se lahko izbriše. _________________ Kak je lepo ko je fajn |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni