|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
erbi Član

Pridružen-a: Pon 24 Okt 2011 16:40 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.28 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2016 5:45 pm Naslov sporočila: Računalnik zahteva popolni izklop |
|
|
Na mojem PC se je pričela pojavljati nenavadna težava. XP-ji delujejo brez problema in tudi sam PC. Po končanem delu ga dam lepo na zaustavitev in vse poteka b.p.
Problem se pojavi pri naslednjem zagonu. Vedno zmrzne na prvem ekranu (windows logo in tisti napredujoči bar). Ta težava pa se ne pojavi, če pred zagonom vsaj za trenutek potegnem napajalni kabel iz elektrike.
Je že kdo imel podobne težave? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2016 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preglej disk zaženi popravo registra recimo z Abexo registry cleaner-jem ter preglej disk za slabimi sektorji. Ravno te dni se ukvarjam z eno podobno težavo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Feb 06, 2016 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo odpri računalnik, preglej stanje kondenzatorjev na matični plošči, ter če imaš možnost stanje napetosti, ki jih daje napajalnik. Meni tole bolj diši po težavah z napajanjem.
Sektorji na disku niso čudežno dobri, če odklopiš elektriko. Stikalni napajalniki pa se znajo pobrati. Drugo pa bi bila lahko težava z ramom. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2016 1:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Starost pc-ja, mogoče model osn.plošče ?
Tudi jaz bi najprej preveril stanje kondenzatorjev na osnovni plati in če imaš možnost zamenjaj napajalnik s podobno ali višjo močjo. Tako bi hitreje ugotovil kaj te heca.
Lahko poizkusiš še, da namesto zaustavitve izbereš mirovanje/spanje (standby/sleep) ali če imaš možnosti hibernate, da vidiš, če se napaka ponovi.
Poročaj. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2016 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag je napisal/a: |
Sektorji na disku niso čudežno dobri, če odklopiš elektriko. Stikalni napajalniki pa se znajo pobrati. Drugo pa bi bila lahko težava z ramom. |
No verjetno sem bil premalo natančen. On ima stacionarni računalnik jaz pa prenosnega. Tako, da on ima najbrž probleme kar z kondenzatorji, sam pa vem za svoj disk, da je bil v slabem stanju, kljub temu, da ni prihajalo do izpadov elektrike. Zadeva se je tudi obesila pri zagonu in to celo z modrim zaslonom. Ko sem disk vložil v drug računalnik, je ta začel zmrzovati dokler nisem pomislil na slabe sektorje in jih šel popraviti, potem pa naredil Zero Fill(po starem low level format). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
erbi Član

Pridružen-a: Pon 24 Okt 2011 16:40 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.28 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2016 12:34 pm Naslov sporočila: urejeno |
|
|
No, pa smo uredili. Register je bil OK, tudi slabih sektorjev ni bilo. Zamenjal sem napajalnik in sedaj del kot treba.
Hvala za vse nasvete! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni