|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Cule Član

Pridružen-a: Sob 28 Maj 2011 14:50 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.67 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2016 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Roadracer je napisal/a: |
V tem primeru se mi zdi, da se ti ESP resetira. Poglej kaj in kako imaš priklopljeno. |
Ja, v tem primeru je šlo za reset. Problem je da kakršnokoli AT komando mu pošlem, dobim vedno nek čuden odziv. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.65 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Začnite uporabljat official at software kjer deluje vse bp. _________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
tilz0R je napisal/a: |
Začnite uporabljat official at software kjer deluje vse bp. |
Tole mi ni ravno jasno, če je naložen na ESPju AT firmware, zakaj je potreben nekakšen uradni program, saj gredo AT ukazi preko serijske komunikacije.
Ali je mogoče kako drugače? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Tole mi ni ravno jasno, če je naložen na ESPju AT firmware, zakaj je potreben nekakšen uradni program, saj gredo AT ukazi preko serijske komunikacije.
Ali je mogoče kako drugače? |
Brez zamere, ampak precej ti ni jasno
AT komande je .bin file kot na vsakem ostalem mikrokontrolerju. Ker so moduli ESP-01 do ESP-12 od AI-Thinker, so tudi oni naredili nek svoj .bin za te AT komande.
Obstaja tudi official AT commands software, ki bazi na official SDK-ju, ki se ga lahko dobi na bbs.espressif.com.
Zraven je tudi dokumentacija kako se naredu update software-ja na MCU (preko UARTA).
Na svoji strani imam par linkov na to temo, vendar je (sklepam) objava linkov na svojo stran reklama, tako da me lahko kontaktiraš na PM.  _________________ Knowledge sharing is caring.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
AT komande je .bin file kot na vsakem ostalem mikrokontrolerju. Ker so moduli ESP-01 do ESP-12 od AI-Thinker, so tudi oni naredili nek svoj .bin za te AT komande. |
Drži, toda meni delajo AT ukazi na ESPju (01 in 07) brez kakršnih koli problemov in nisem nalagal uradne .bin datoteke od espressifa.
Seveda popolnoma drži, da mi precej ni jasno, ali drugače, resnično bi rad srečal nekoga, ki mu je popolnoma vse jasno, tako ali drugače!
Ni pa nikakršna reklama, če pokažeš rešitve na katerikoli Net strani, če je pa ta slučajno tvoja, je pač tvoja.
Če bi bilo temu tako, ne bi smeli podajat nikakršnih povezav.
Ni pa dovoljeno, če se ne motim, dodajanje povezav v podpisu . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.35
|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je pa kaj z zanesljivostjo te zadeve? Nekaj malega sem zadevo spremljal ko je prišla ven pa je bilo kar nekaj govora o nezanesljivosti (predvsem obnašanje FW). Kako je danes s tem?
Pa ko sta ravno omenila FW. Je na teh zadevah originalno gor naložen AT firmware ali kaj tretjega? _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gor je naložen AT od thinkerja.
Software je že precej stabilen, če imaš official flash.
Na esp8266at.com imam par linkov kako ga flashati na official software. _________________ Knowledge sharing is caring.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ja, jaz sem zadnjič zaj..., ko sem bil zmenjen z Miharixom (ampak je bila res višja sila). Bom poizkusil še enkrat srečo
Meni tudi ni jasno še marsikaj, pa berem in berem in berem....in mi brez nekega konkretnega primera nobena stvar ne pomaga. Kaj se nekje zgodi v najtemnejših črevih kateregakoli MCU-ja me ravno ne zanima, če jaz tega ne vidim, ne zaznam...
Sploh pa če kaka stvar, o kateri sem prebral 1000000x na 327685 različnih straneh na koncu ne dela, 10 vrstic kode, pol me pa tol'k razpištoli, da...((nočete vedeti) sicer tule ni govora o ESP-jih, pa vseeno)).
No pa brez zamere.
 _________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
......Na esp8266at.com imam par linkov kako ga flashati na official software. |
Pa zaboga, če ni skrivnost jih podaj, da ne bo vsak posebej iskal.
Mislim pa, da se je Cule lotil zadeve malo nerodno, tukaj je poleg nestabilnega ESpja še Arduino plošča.
Sam sem se igral z ESPjem samo preko terminala in nisem zaznal nikakršnih težav.
Je pa tudi res, da komunikacija ni bila intezivna, t.j. preizkušal sem posamezne AT ukaze (ukaz-glej navodila-ukaz-glej navodila-.....). _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredu sem knjižnico za esp, ki je tudi na tej strani in sem testiral server, 4 povezave hkrati, in je tinkerjem falilo takoj, z official softwareom pa dela brez težav. _________________ Knowledge sharing is caring.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.35
|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gor je naložen AT od thinkerja.
Software je že precej stabilen, če imaš official flash.
|
Ta Thinker FW potem ni offical FW? Posledično modul "out of the box" ne pride z najbolj zanesljivim/stablilnim FW-jem? Lahko kaj več poveš o tem kaj ni stabilno? _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2016 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredu sem knjižnico za esp, ki je tudi na tej strani in sem testiral server, 4 povezave hkrati, in je tinkerjem falilo takoj, z official softwareom pa dela brez težav. |
To misliš tole? _________________ Lp, Jaka
Nazadnje urejal/a Jaka57 Sob Feb 20, 2016 2:03 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Sob Feb 20, 2016 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim to ja, oz. tisto ki je na esp8266at.com strani.
Zahteva AT 0.60 official za delovanje. Je pa neodvisna od arhitekture ker je ločen high in low layer. _________________ Knowledge sharing is caring.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fanest Član

Pridružen-a: Pet 30 Sep 2011 1:02 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.10 Kraj: Fjardabyggd
|
Objavljeno: Sob Feb 20, 2016 3:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel kar nekaj težav s to decembersko vezijo FM od espressif na ESP07 (WiFI je stalno disconnectal, in dostikrat se je za brezveze resetiral), zato sem potem prešel na tole verzijo (v0.9.5.2 AT Firmware) ki mi dela res super.
Nazadnje urejal/a Fanest Sob Feb 20, 2016 3:57 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

|
Objavljeno: Sob Feb 20, 2016 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
TilenS je napisal/a: |
Ta Thinker FW potem ni offical FW? Posledično modul "out of the box" ne pride z najbolj zanesljivim/stablilnim FW-jem? Lahko kaj več poveš o tem kaj ni stabilno? |
Ne, Thinker ni official FW. Official FW ima vse iste ukaze od tega + še več jih ima, vendar s to razliko da delajo res dobro. Nimam nobenih težav z njimi.
Espressif releasa 2 tipa AT komand. Eden je z OTA, drugi brez.
Pri tistem z ota potrebuješ najmanj 1MB flash (vsi novi ESP-ji ga imajo načeloma že zraven po novem, včasih samo 512kB). Z komando AT+CIUPDATE se čip sam posodobi na najnovejši software če le-ta obstaja iz AT komand, zato potrebuješ flash z 2 bankama.
Če OTA nočeš, potem je 512kB zaenkrat dovolj, ampak verjamem da bodo še toliko feature-jev dodali da bo kmalu to preseglo.
Omogoča SSL povezavo kot klient po novem, pa WPS povezavo na router, pa še kaj.
Če menite, da potrebujete dodatno razlago, kako se update-a FW, lahko naredim en tutorial.
Tukaj so navodila za update, če bo kdo potreboval. _________________ Knowledge sharing is caring.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni