 |
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
japek Član


Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.29 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Tor Jan 16, 2007 8:14 pm Naslov sporočila: Nastal je problem |
|
|
Pozdravljeni strokovnjaki, sedaj pa imam težavo, ki nima povezave z elektroniko. Namreč, dobil sem celo "kitaro" odličnega pršuta, ki tehta dobrih 6kg. V skladu z slovensko nevoščljivostjo, se seveda nisem odločil za vsesplošno pojedino , sam pa zadeve tudi ne morem pojesti, tako na brzino. Pršut smo si že večkrat privoščili, v dosti manjši različici, pa vem da zadeva po kakšnem tednu ni bila več tako okusna.
Kako se da shraniti tak pršut, neprepustno, vakuumsko zapreti v folijo, dati v zmrzovalnik, zamotati v tkanino in dati v hladilnik, mogoče kaj drugega
Kako to delate tisti, ki vam take sladice visijo na podstrešjih  _________________ 73 de S55WT, Janko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član


Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Jan 16, 2007 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Janko, mi na Primorskem pokončamo "hudiča" s pomočjo prijateljev ali pa ga obesimo v kantino, da se suši naprej. Če se bo dalo to pri vas, pa nisem prepričan, ker pršut potem ne bi bil Kraški .
Zmrznjen-odmrznjen bo najbrž še slabši, kot če ga pustiš nekje na suhem ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 16, 2007 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mi si kot štiričlanska družina vsakič za novo leto privoščimo eno tamburico cca. 6 kg. Načnemo jo malo pred božičem, zmanjka pa jo najkasneje teden po novem letu.
Vmes na kakšen narezek povabim starše in narežem še ob kakšnem obisku ... in problemov s shranjevanjem ni več.
Kljub temu, da ga vmes shranjujem na cca. 5ih stopinjah ovitem v alufolijo se po 14. dneh okus res začne malce spreminjat in tudi meso malo otrdi.
Na tvojem mestu bi ga narezal na rezine in shranil vakumsko pakirano v hladilniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član


 
Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jan 16, 2007 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če me povabiš na demostracijo, ti takoj demonstriram kako pri nas "shranimo" pršut  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član


Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Tor Jan 16, 2007 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
več glav, pardon ust, več ve. Kaj pa kakšen zimski piknik? Hec more bit. Najrajši nabavljam toliko, kolikor mislim porabiti, da nimaš teh problemov. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član


Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1907 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Jan 16, 2007 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Če me povabiš na demostracijo, ti takoj demonstriram kako pri nas "shranimo" pršut  |
Da se ne bos sam trudil z poucevanjem ti priskocim na pomoc  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70645.92
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član


Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
No, pri nas ga pa kak kos damo v zamrzovalnik in je za kasneje tudi dober:-)
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član


 
Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 12:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja sam po 27. januarju se raje kvari  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TOTAL Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18 Prispevkov: 109 Aktiv.: 0.46
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se pri nas v vasi izve, da se je kje nataknu pršut na kavalet. Je klet beri hram kar na enkrat ponla. Po dveh treh takih obiskih ni več problema z vakumiranjem. Kar se pa tiče shranjevanja je najboljše da tamburico razrežeš na kose oz jo ločiš od kosti in stvar zvakumiraš. Potem ostane dalj časa sveža in približno taka kot tisti dan. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|