|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Jan 16, 2007 11:37 pm Naslov sporočila: Tezava z novimi temami |
|
|
Sem navdusen uporabnik seznama novih tem ("Sveže diskusije") na levi strani foruma. Po temah grem ponavadi povrsti, od zgornje navzdol. Ze nekajkrat me je pri branju (in odgovarjanju) zmotilo, da je po odgovoru na eno od tem (temo odprem v drugem oknu, morda nanjo odgovorim ter nato okno zaprem) forum bleknil "Od tvojega zadnjega obiska še ni novih objav".
Zadnjic par dni se do dogaja zelo pogosto (po obcutku bistveno pogosteje kot kdajkoli prej) - danes se mi je recimo zgodilo ze drugic (ob recimo stirih obiskih foruma ali kolikorkoli jih je ze dejansko bilo). Postalo je zelo motece, saj je seznam novih tem neuporaben; kliknem na eno, odgovorim, ostale oznacene z rumeno pa ne delujejo vec, zato moram dati refresh, rumene oznake seveda izginejo, sam pa moram rocno priklikati do zadnjega sporocila v temi (ce je tema na vecih straneh).
Je za to morda kriva kaksna nova nastavitev ali kaj podobnega ? Zdi se mi, da je vcasih povsem normalno delovalo in je do tistega sporocila prislo zelo redko. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz nisem opazil prav nič nenavadnega, pa delam enako kot ti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam pa ravno nasprotno težavo - cel kup stvari je označenih kot neprebrano - pa premalo časa za čiščenje tega.
No, zdaj pa resno. Nobena nastavitev na forumu, ki bi na to lahko vplivala se v zadnjem času ni spremenila. Sicer pa sam v zadnjem času opažam, da mi internetni dostop (ne samo do elektronik.si) občasno dela nekoliko nepredvidljivo. Problem so za kratek čas prekinjene povezave, kar putty naprimer zelo hitro občuti. Ista reč pa bi lahko povzročala tudi tovrstno obnašanje. Drug možni razlog pa bi lahko bile lokalne nastavitve browserja. Sam bi preveril, kako je z vsebino začasnih map browserja in količino zbranih piškotov ter to spravil v meje normale. Verjamem, da si na tem že kaj delal. Vsaj za kratek test pa poskusi pobrisati piškote iz domene elektronik.si in nato preveri delovanje.
Napiši če se bodo težave nadaljevale, da iščem naprej.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, pa še en pripomoček zna priti prav. Obnaša se namreč precej podobno svežim diskusijam.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 2:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Hej, Sokrat.
Tudi jaz uporabljam polje "Sveže diskusije" na levi strani.
Vendar začnem najprej brati Najbolj Spodnjo >rumeno oznako .
Potem bodisi odgovorim, bodisi kliknem "maxi.elektronik.si Seznam forumov" za vrnitev nazaj.
Vse teme, ki so se med mojim pisanjem posodobile, se pomaknejo na vrh in porumenijo, ostale so rumene že od prej.
Nek števec si očitno zapomni (ne)prebrane teme na neroden način.
Prelisičiš ga le z branjem >neprebranih svežih tem od spodaj navzgor .
LP,
Igor
p.s.: Občajno ob odprtju neke teme prikaže prvi neprebran odgovor, ne glede na kateri strani je. Zadnji teden pa opažam, da odpre kakor kdaj. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam najprej začnem pri zadnji rumeni strani proti vrhu. Do sedaj nobenih težav. Poizkusi. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat,
jaz pa (tako delam tudi na drugih forumih) z "lisičko" odprem vsako neprebrano temo v svojem zavihku in se tako izognem temu, da bi mi označilo vse teme za prebrane.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdajle spet deluje vse v redu brez mojega posredovanja (ravno sem se nameraval lotiti piskotkov, a sem oprej se vse danasnje teme pregledal in deluje vse perfektno) - kot zakleto ... no, se vedno je to boljse, kot pa da bi bili se vedno problemi Upam, da bom opazil kaksen vzorec, ker pride do tega vsake toliko casa. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Morda le čas za restart serverja na katerem živi forum. Pri dolgotrajnem neprekinjenem delovanju sistema se začnejo pojavljati nerazumljive napake. Lov za rekordnim časom delovanja (uptime) je sicer lepa stvar, ni pa najbolj zdrava.
Problemi pri pošiljanju (ojoj) in podobno kažejo na začetek težav.
Edit: Lupus (ne Darko) in fabula. Urejal sem prejšnje sporočilo, na forumu pa se je podvojilo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Edit: Lupus (ne Darko) in fabula. Urejal sem prejšnje sporočilo, na forumu pa se je podvojilo.Jur |
Kaj je z mano? Ne vidim nič dvojnega ! Verjetno si preveč v kozarec gledal
Po moje bo s serverjem čisto vse v redu. Vsaj tako kažejo vsi ostali parametri, ki so konstantni. Le promet na forumu se iz dneva v dan veča, kar je pa itak tudi tu opazno.  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 1:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uredil sem sporočilo. Dodal eno vrstico. Po tem sta bili na forumu dve sporočili. Eno z dvema vrsticama, drugo z tremi.
Gledam samo v brezalkoholne kozarce. Ti ne povzročajo dvojne slike.
Globoki kozarci povzročajo enake dvojne slike. Na forumu sta bili različni.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Uredil sem sporočilo. Dodal eno vrstico. Po tem sta bili na forumu dve sporočili. Eno z dvema vrsticama, drugo z tremi.
Gledam samo v brezalkoholne kozarce. Ti ne povzročajo dvojne slike.
Globoki kozarci povzročajo enake dvojne slike. Na forumu sta bili različni.
Jur |
ti pove vse! Zato sem ga tudi dodal.  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni