|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
petrapok Neznanec

Pridružen-a: Sre 06 Apr 2016 18:50 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2016 7:04 pm Naslov sporočila: Sesalnik je šel v PM |
|
|
Ravno danes med sesanjem avtomobila je crknil ženin sesalec Miele, star 7 let in se ga ne splača popravljat. Ker sem ga skuril jaz, moram seveda tudi kupiti novega. Ravno gledam ponudbo in se nikakor ne znajdem med vsemi temi Sesalniki.
Je tukaj kakšen poznavalec?
Potrebujemo kombiniran sesalec za sesanje ploščic, laminata, oblazinjenega pohištva in seveda mojega jeklenega konjička.
Ker imamo v hiši tudi psa in mačko se ogledujem naslednja modela:
Bosch ciklonski sesalnik bosch bgs5335 zoo o proanimal
Electrolux sesalnik z vrecko electrolux zusanimal
Bosch mi je bolj všeč, ker nima vrečke, nisem pa prepričan ali se to obnese in koliko je praktično. Je dejansko potrebno prazniti posodo po vsakem sesanju ali je dovolj da izprazniš ko se napolni? Iz posode zaudarja, če v njej ostanejo smeti dalj časa? Miele je imel veliko vrečko, katero niti nisem menjal ampak kar praznil in prišparal nekaj €, čeprav vem da brez veze.
Skratka vesel bi bil vsakega namiga in po možnosti kakšne izkušnje
Nazadnje urejal/a petrapok Čet Apr 07, 2016 6:52 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2016 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Valda, ti si takoj ugotovil, da je najbolje kupiti novega.
To navadno svetujejo trgovci, poleg tega si izboljšujejo SEO, ker objavljajo linke na forumih, ki imajo dober doseg.
Registracija zgolj zaradi objave reklame... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2016 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Na ajpesu so podatki. Firma dela z minusom.
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petrapok Neznanec

|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2016 6:57 am Naslov sporočila: Linki, SEO... |
|
|
no zdaj sem rabil po ure, da sem raziskal kaj mislite s tem seo in linki in sem jih odstranil, da ne bodo šli komu v nos.
Odstranil bi tudi cel tale pogovor pa ga ne morem.
Če kdo misli, da je bilo tole namerno kot me obtožuje nekdo tam gor potem se moti. Če je tukaj kakšen administrator lahko odstrani v celoti ta pogovor.
Povedal bi tudi kaj o podjetju pa ne bom, ker bo spet kdo rekel reklama, zagotovo pa so za vzgled...
Se opravičujem le sem nekomu dvignil pritisk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petrapok Neznanec

|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2016 7:07 am Naslov sporočila: Popravilo miele |
|
|
Čisto za informacijo popravilo za Miele bi prišlo med 70€ in 120 €, dodam raje še 100€ pa imam novega.
Enkrat sem to počel s sesalnikom od Electroluxa vsakič ko se je pokvaril, na servis, vsakič plačal 20€ - 50 €, na koncu sem ugotovil, da sem v 2 letih zmetal stran več kot za nov sesalnik od takrat aparat ki ni v garanciji leti direkt v kanto, ker sem prepričan, da so dejansko aparati narejeni tako, da po izteku garancije nekaj gre in se juh ne splača popravljat, zato pa so tudi tako poceni, pa naj bodo to sesalniki, ali kateri drugi elektronski pripomočki.
Na nemškem ZDF sem ravno pred nekaj tedni gledal oddajo o tem kaj počnejo, ko je spregovoril bivši zaposleni iz Siemensa, skupaj z neodvisnim inštitutom so dokazali, da so vgrajeni deli predvideni da "crknejo" po izteku garancije, ni pa to trdno dokazljivo, da bi vzdržalo na sodišču, ker pravilno bi bilo: Življenska doba izdelka 2 leti in ne 2 leti garancije!!
Toliko o tem, zdaj pa prepustim razmišljanje ostalim tukaj, ki imate preveč časa za raziskovanje o poslovanju podjetji, pa še ta podatek je bil napačen kolikor vidim.
Fovšija slovenska pač Wink
Bodite v cvetju |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2016 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem electrolux ima domelove sesalne enote in idrijske kolektorje ( vsaj imeli so jih ) in zdržijo kar precej preverjeno iz prve roke
jaz ga imam cca 6 let ( pa sem ga tudi že čisto zapackal - vrtanje v zid ; prepihal in šiba )
sem pa odstranil hepa filter , iz prelonske volne pa pustil ker se enota med sesanjem enostavno ne prepiha in se zato preveč segreva , prav tako kabel 10m je zelo tanek in je tudi kar topel po cca 15 min sesanju _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2016 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
...domelove sesalne enote in idrijske kolektorje... |
+1 Ker domel dejansko tudi veliko vlaga v razvoj in izbolšjšanje turbin. Če hočeš kvaliteten sesalec potem mora imeti domelovo enoto (npr. Elektrolux, Karcher, Philips in Hyla) _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1662 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2016 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pes pri hiši, posledično tudi dlake... ne želiš si ciklonskega sesalnika, lahko pa odkrivaš toplo vodo in tvegaš
Nabavi en večji sesalnik na vrečko. Jaz imam en ceneni sesalnik Karcher in tega sistema ne zamenjam nikoli več. Ima možnost sesanja brez vrečke, ker ima lamelni filter, lahko sesa vodo, normalno za suho sesanje pa je z vrečko, eno tako veliko, res veliko, tudi ko je skoraj polna, sesa skoraj s polno močjo.
Kaj vse sesamo? Vse po vrsti, stanovanje, avto, delavnico, špene okoli rezkalnega stroja in stružnice, .... in ko je bila žena huda, da voha olje, sem kupil še en tak sesalnik za v delavnico. Seveda je vohala olje, ker je bilo v vrečki precej špen in take malo mastne umazanije izpod stružnice, zato pa sta sedaj dva sesalnika.
Kako pa z vrečkami? Preprosto gre nova vrečka v sesalnik s katerim žena sesa po stanovanju, ko pa je v delavniškem sesalniku vrečka polna, jo vržem v kanto in vzamem rabljeno iz sesalnika za stanovanje, tja pa dam novo
Za tako način sem se odločil, ker sem v preteklosti preizkusil kar nekaj sesalnikov, še veliko več sem jih imel na servisu in hkrati uspel preizkusiti dobre in predvsem slabe lastnosti raznoraznih sesalnikov in sistemov. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.71 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2016 9:56 pm Naslov sporočila: Re: Popravilo miele |
|
|
petrapok je napisal/a: |
...pa še ta podatek je bil napačen kolikor vidim. |
Podatek je čisto realen. Očitno ne znaš "gledat". Za leto 2015 še ni bila oddana bilanca(rok oddaje je bil 31.03.2016).
LP
EDIT: Izbrisane priponke. _________________ Če ne gre - ne obstaja!
Nazadnje urejal/a matejcek81 Pet Apr 08, 2016 11:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2016 1:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako je tale zadeva "crknila" letijo iskre iz rotorja ali je prekinila le termo varovalka ?
Lp. _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2016 7:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo off topic pa vendar :
jaz sem si za delavnico nabavil tale sesalec ( vzel sem ga največ zaradi rezervnih delov , vrečk , ker obstaja že dolgo in ni odvisen od modnih smernic in je robusten )
http://www.karcher-trg.si/izdelki-karcher/dom-in-vrt/sesanje/mokro-suhi-sesalniki/karcher-mv-6-premium.html
vrečke so cenejše kot za elecroluxa ki ga uporabljamo v stanovanju ..... VENDAR...
ko smo poleti zamenjali podstrešje sem hotel vredu posesati star prah + žagovino...
( sesanje v vodo )ČISTO GA JE ZABILO ! ne glede o superiornosti in bla , bla , bla .
Tako da bom naredil ko bom imel čas še par izboljšav ( notranji ciklon )
PS na vrečko iz blaga sem naredil zadrgo ( tako lahko večje smeti izpraznim v kanto in vrečko večkrat uporabim - slabost tega je da si potem ti tako usran kot je bila prej vrečka notri ) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2016 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Opažam da bolj kot je zadeva inovativna prej pristane v kesonu na odpadu.
Lp. _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1662 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2016 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako je, od vseh teh inovacij pri sesalnikih me je že bolela glava, da umazanije pri čiščenju sploh ne omenjam. Ko sem potegnil črto, sem prišel do zelo preproste ugotovitve, ki mi hkrati da najboljši kompromis med stroški in kvaliteto. Vrečke so po mojem mnenju še vedno najcenejša verzija z najmanj dela in vzdrževanja.
Imam dva sesalnika Karcher WD3200 s katerima sem izredno zadovoljen. Prvega sem kupil za dobrih 60€, drugega pa za 52€ (garancija najnižje cene v Baumaxx-u). Vrečke so po dobre 2€/kos, poraba pri nas manj od 10 kosov letno, kapaciteta vrečk je ogromna.
Sesalnik nima regulacije, ima samo on/off, kar me sploh ne moti, motor ima turbino in na drugi strani vetrnico za ločeno hlajenje motorja, kar je še posebej dobro.
WD3200 ni več dobavljiv, so sedaj namesto tega drugi modeli, ki so zelo podobni. Seveda obstajajo tudi druge znamke, ki so v bistvu po delovanju enaki. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2016 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se namesto tvojega Karcher- ja sedaj dobi taki z oznakami WD 3 ali pa MV 3 premium, sodeč po opisih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2016 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
WD3 je 62 eur, 5 vrečk pa stane 12 eur. Filter pa 15. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni