|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matthew Član

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 18:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 20, 2016 8:54 pm Naslov sporočila: Zunanji disk |
|
|
Pozdravljeni!
Imam težavo z zunanjim diskom 1 TB. Prenosnik zažene disk, vendar ne morem dostopati do datotek na disku. V computer managment-u sem poskusil inicializirati disk 1 (pod tem diskom je prepoznan moj disk WD My Passport 07A8 USB Device), vendar mi javi napako "The request could not be performed because of an I/O device error". Zanima me ali ima kdo kaj izkušenj s tako situacijo oziroma kakšen nasvet?
Hvala in lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2016 7:46 am Naslov sporočila: |
|
|
poskusi na drugem računalniku da v grobem določiš kje je napaka - računalnik ali zunanji disk _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matthew Član

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2011 18:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2016 8:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem poizkusil toda isti problem. Sem pa preveril tudi na ostalih USB portih toda enak problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2016 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek povej še kaj več !!!
Model WD zunanjega diska?
Windows OS?
Disk očitno ni nov, če imaš na njem podatke ampak ali ga prvič priklapljaš na ta prenosnik ali je že prej deloval na istem/drugem kompu?
Od kdaj se pojavlja težava?
Si še kje drugje uporabljal ta WD MyPassport (npr. TV)?
Potrebuješ podatke z diska ali je vseeno, če ga na novo postaviš/inicializiraš/formatiraš?
Mu Windows/Raziskovalec dodeli neko črko (npr. X: ) ?
Če mu, naredi chkdsk WD-ja tako, da v Command Promptu odtipkaš:
chkdsk X: /R
Če te vpraša, da ga prej odstraniš/"dismountaš" odgovoriš z N kot No.
Če te vpraša, da to izvede po naslednjem restartu odgovoriš z Y kot Yes.
Nato restartaš računalnik in pustiš, da se ob ponovnem zagonu začne izvajat CHKDSK, ki bo za 1TB trajal uro ali dve, kar izkoristi za kaj drugega kot gledanje v naraščajoče % opravila.
Ko konča, se Windows postavi v normalo in načeloma naj bi bil WD zdaj dosegljiv.
Poročaj, odgovori na vsaj zgornja vprašanja in se razpiši.
Toliko za začetek. _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni