|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dj_car Član

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2006 16:23 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.33 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 29, 2016 11:26 am Naslov sporočila: Led display tabla |
|
|
Prosim za pomoč, dobil sem led tablo in zadeva deluje odlično, pač kaže kar je bilo že prej vneseno. Vprašanje je sledeče kako naj vnesem moje želje na njo. Zadeva ima com-port rs232. Vesel sem kakršnega koli odgovora in hvala v naprej. Dodajam še slike table in vseh čipov na njej.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
984.23 KB |
Pogledana: |
22 krat |

|
|
932.19 KB |
4 krat |

|
|
1007.92 KB |
14 krat |

|
|
1.03 MB |
4 krat |

|
|
982.72 KB |
32 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 29, 2016 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva ima starejši mikroprocesor (8049), EPROM, in 8192-WORD X 8-BIT HIGH SPEED CMOS STATIC RAM (CXK5864).
Iz tega sklepam, da se na RS232 priklopi nek terminal (najbrž PC), s katerim vpišeš željeno besedilo. Po vsej verjetnosti je potreben tudi namenski program.
Poskusi najti proizvajalca "table" in ga pobaraj o programu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj_car Član

|
Objavljeno: Pet Apr 29, 2016 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je ker ni firme napisane nikjer, niti ne najdem podobne zadeve na internetu. Bi znal to kdo kako drugače s programirati?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1975 Aktiv.: 12.85 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2016 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
To je sicer oldtimer izvedba računalnika, ki ima: cpu, rom/eprom, ram, rtc, baterijo...
Podoben Dot Matrix Led info display (sicer v novejši PIC izvedbi) ima za komunikacijo program "Message Editor 1.0.exe". Najdeš ga povsem na koncu članka pod "Download" v .zip datoteki poleg ostale dokumentacije.
Lahko poizkusiš z njim, vendar bi moral prej "računalnik" nekako spraviti v RS232 mode, nastaviti pravilen boudrate (npr. 9600,n,8,1), da bo program začel komunicirati s tem display računalnikom. Poglej, če so kje kake tipke ali jumperji s katerim upravljaš in spreminjaš način delovanja tega računalnika.
Če boš ob zagonu programa Message Editor 1.0 naletel na MSCOMM32.OCX težavo jo reši po tem postopku.
Ker nimam možnosti preizkusa komunikacije sem preizkusil zgolj sam program Message Editor 1.0.exe, če štarta, na eni XP mašini in naletel na zgornjo napako. Iz medmrežja sem cuknil mscomm32.ocx, skopiral v mapo C:\Windows\System32, ga registriral tako, da sem v Start/Run vpisal:
regsvr32.exe C:\Windows\System32\MSCOMM32.ocx
in program Message Editor 1.0 je štartal.
Malo se poigraj in povej kakšen tekst (mogoče tudi datum/ura?) se prikazuje/pomika na displayu in kako upravljaš z njim, če sploh.
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj_car Član

|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2016 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Tipke nimam nobene imam pa kar nekaj jumperjov, sem slikal. Prikazuje premikajoči tekst + ura + datum, izbirat ne morem ničesar ker ni tipk.
|
1.04 MB |
8 krat |

|
|
954.08 KB |
19 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.25 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Sob Apr 30, 2016 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne bi ti rad jemal volje za tole oživljati, vendar....
Tisto niso jumperji, tisto je neki konektor, mogoče celo za kako "custom" tipkovnico. Po mojem je lažje, če kar lepo displaye odspajkaš, narediš novo vezje, porabiš, kar se porabiti da, in boš vedel kaj imaš in kako dela.
_________________ Če bi nekateri padli z višine svojega ega na višino svoje inteligence, bi se ubili. (Je pa res, da se meni ne smilijo!)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni