Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
freshman Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.80 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Pon Sep 28, 2015 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podri zaganjač menjaj krtače in avtomat. Prej si pripravi vse rezervne dele.
Ne en ne drug del nista tako draga da jih nebi mogel privoščiti letniku 2003.
Potem bo zadeva 100% delovala.
Samo opozorilo meni se je na zaganjaču na Megane-u odlepil magnet in pričel ribat po rotorju dokler se ni vse skupaj ustavilo.
Po opisu to pri tebi izključujem.
Poročaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zklan Član

Pridružen-a: Čet 26 Feb 2015 9:12 Prispevkov: 18 Aktiv.: 0.14 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo dosedanje ugotovitve po vseh meritvah zadev je dejansko obrabljen zaganjač in ker je po toliko letih kljub vsemu delovanju ob nežnejšem udarcu v hladnih jutrih možna okvara magneta.
Cena pa je vseeno na letnik vozila kar zajetna ker je moč samega zaganjača 1700W in je to še za današnje razmere veliko po besedah raznih mojstrov. Cena samih krtačk je do 60€ kar se mi zdi precej preveč, časa za naročanje s kakih sumljivih kitajskih strani pa nimam ker avto potrebujem vsak dan. Tako da sem sem pogodil z lokalnim avtoelektričarjem za okrog 80€ za celotno obnovo zaganjača.
Javim kako se bo vse skupaj izšlo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.80 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Tor Sep 29, 2015 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej če je okvarjen oziroma odlepljen (če je v tvojem primeru sploh lepljen) magnet si boš moral priskrbeti drug zaganjalnik ker drugače ne gre.
Bolj se nagibam k avtomatu oziroma stikalu v njem.
Ps.
No če pa so krtače 60€ in bo mojster vzel 80€ mislim da ne bo niti vseh vijakov privil nazaj na svoje mesto za ta denar!
Ali pa bo uporabil kitajsko robo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2015 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
ps : jaz tudi brisalcev ne kupujem v sloveniji ker me pridejo 15€ dražji
( no ja zadnje čase so malo umirili cene predvsem carglass ) |
Pozdravljen,
lahko namigneš, kje jih kupuješ -- ker za mojga so dragi ko žafran saj sta dolga 700 in 800 mm _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Sep 30, 2015 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
imam podobne kot ti 750mm+650mm spredaj v ; eBayu 28€+ptt cena poštnine varira od trgovca do trgovca , v trgovini z avtodeli pa 56€; v carglassu na verovškovi so me prišli 19,90€ vendar zgleda da so imeli akcijo poleti ) jih imam doma še na rezervi ) _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zklan Član

|
Objavljeno: Čet Okt 01, 2015 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja obnavljat se splača, ker ko greš podrobne opise teh zaganjačev brat prideš do zaključka da so vsi moči 1.4kW kar pa ni rečeno da bo zadostovalo za dosedanjih 1.7kW. Motorček prave moči pa je cenovno blizu 100€ plus poštnina dobrih 20€ in si že skoraj na ceni novega originala (Valeo) ki je pri nas cca. 180€.
Drugače pa je bila to prva opcija naročiti drugega iz tujine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zklan Član

|
Objavljeno: Čet Okt 01, 2015 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
freshman je napisal/a: |
Najprej če je okvarjen oziroma odlepljen (če je v tvojem primeru sploh lepljen) magnet si boš moral priskrbeti drug zaganjalnik ker drugače ne gre.
Bolj se nagibam k avtomatu oziroma stikalu v njem.
Ps.
No če pa so krtače 60€ in bo mojster vzel 80€ mislim da ne bo niti vseh vijakov privil nazaj na svoje mesto za ta denar!
Ali pa bo uporabil kitajsko robo! |
No pogovarjamo se v cenah brez davka seveda, krtačke pa so 60€ z davkom za mene kot končnega kupca, in pri tej ceni bo mojster že zaslužil dobro polovico tako da mislim da to ni čisto res glede na to da je dobil serviran zaganjač praktično na delovno mizo
Vsaj upam in držim pesti. Javim ko dobim zaganjač nazaj.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zklan Član

|
Objavljeno: Tor Okt 06, 2015 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Težava odpravljena...
Komplet obnovljen zaganjač (krtačke, kontaktor in zobnik). Sedaj zadeva deluje kot bi morala. Hvala še enkrat vsem za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Milinho333 Neznanec

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2016 14:51 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2016 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
lepo prosim za pomoč/nasvet. Xsara Picasso 2.0. HDI 2004 letnik mi hladen vžiga normalno, akumulator je nov. Ne vžge pa ko je pred tem mašina laufala nekaj časa in je vroča. Naredi samo klik. Potem včasih prižge v tretjem, četrtem poskusu...kakor kdaj. En krat pa sem po 20 km vožnje avto ugasnil in ko sem ga še 1x želel vžgati samo klika in sem moral čakat 1,5 uro da je vžgal. Skratka zelo nadležno.
Kakšen nasvet? HVALA. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ecobra Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16 Prispevkov: 318 Aktiv.: 2.38 Kraj: Radeče
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2016 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sliši se kot bi bila napaka na zaganjaču. Mogoče so slabe ščetke, slab kontakt na magnetu, slab kontakt minusa (-). Preglejte kable, ki so na zaganjaču in povezave motorja z ohišjem avtomobila, predvsem se osredotočite na (-) kabel.
Priporočal bi pa, da vseeno priklopite tester na avto, mogoče pa je napaka na immobilizerju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Milinho333 Neznanec

Pridružen-a: Sre 04 Maj 2016 14:51 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2016 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
ecobra, hvala za pomoč. Po pregledu mojstra je kriv avtomat na štarterju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|