|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kašty Neznanec

Pridružen-a: Pon 09 Maj 2016 23:06 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.04 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Tor Maj 10, 2016 11:24 pm Naslov sporočila: Visoki obrati AC motorja |
|
|
Pozdravljeni fantje in dekleta foruma!
Ker se ne ukvarjam veliko z ac motorji, me čisto enostavno zanima samo to.
Kakšen motor bi bil primeren, če sploh, da bi se vrtel okrog 14 000 o/min, ki bi bil reguliran npr. od 5000 o/min vse do 14 000 o/min. Šlo bi pa za 500W motor.
Nekaj sem raziskoval sam, kako je z frekvenčnimi pretvorniki in pa asinhronimi motorji? Se jih sploh da spravit na tolikšne obrate?
Ali pa univerzalni/kolektorski motorji, te se baje dobijo z ogromnimi obrati, kje pa? Po možnosti novi. Če bi izbral kolektorski motor, bi ga lahko krmilil z dimerjem-> manjša napetost-kako se to pozna pri navoru?
Vse to me zanima bolj informativno, da vidim sploh pri čem sem. Ali se bolje splača investirat v motor, ali pa narediti prenos. Samo posledično temu bi potreboval motor z večjo močjo...
Najlepša hvala za kakršnekoli nasvete, informacije.
LP, Žan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.52
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2016 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pogledaš za kak "vodnohlajen kitajc" ali "zračnohlajen kitajc" s frekvenčnikom. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kašty Neznanec

Pridružen-a: Pon 09 Maj 2016 23:06 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.04 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Sre Maj 11, 2016 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za link! Teli vodnohlajeni/zračnohlajeni kitajci, si mislil te "spindle" z inverterjem kajne? Hvala obema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni