|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toni01 Član

Pridružen-a: Tor 12 Maj 2009 20:10 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 05, 2016 12:37 pm Naslov sporočila: Renault Clio 99' airbag lucka obcasno zagori |
|
|
Pozdravljeni,
na tehnicnem pregledu so me zavrnili zaradi gorece lucke airbag. To se obcasno
res zgodi, ampak se je ravno takrat na tehnicnem pregledu.
Na forumih pise, da gre za slab stik v konektorju pod sedezem. Ko sem to pregledal
sem opazil, da so na voznikovem sedezu po 3 konektorji, na sovoznikovem pa po 2.
Pod obema sedezoma je moder konektor in en z rumeno kapico, ki izgleda kot neka brika.
Zanimam me, kateri konektor je pravi za airbag in ali se lahko konektor razdere pri priklopljenem akumulatorjem?
Predvidevam, da gre za slab kontakt, torej ga nameravam ocistiti in mogoce
pospricati s kontakt sprejem. Sem pa ze videl, da so nekateri kontakti namazani z neko mastjo, za katero predvidevam, da prepreci vlagi dostop do kontakta.
Ali mogoce kdo ve za kaksno mast to gre?
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2016 7:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni isto....
Precvikaj žice in jih spoji z navadno "lusterklemo"
Mir imam že 4 leta...
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2016 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa to delaj pri odklopljenem aku, ker drugače boš v ecu dobil kodo, ki jo lahko pobriše le servis.
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2016 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Uf, a sedaj že gledajo lučko za airbag na tehničnem? Na mojem starem avtu že 10 let gori.
Mene je sicer na tehničnem vrgel zaradi nedelujočega pomika šip, airbag lučko pa povsem ignoriral.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2016 10:48 am Naslov sporočila: Re: Renault Clio 99' airbag lucka obcasno zagori |
|
|
toni01 je napisal/a: |
Pozdravljeni,
Zanimam me, kateri konektor je pravi za airbag in ali se lahko konektor razdere pri priklopljenem akumulatorjem?
a |
Rumen. Accu raje izklopi.
_________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
seftjan1 Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2014 17:13 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2016 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
pod sedežem konektor sčisti
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Sre Jun 08, 2016 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za zaščito konektorjev pred vlago je silikonska mast...
V priponki je pri nas dobavljiv Permatex ... v osnovi je namenjen za vžigalno napeljavo, da se prepreči dostop vlagi in s tem prepreči prebijanje.
Uporablja se jo še za mazanje vodil zavornih čeljusti in za mazanje plastičnih delov da ne škriplje.
Lp.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
36.77 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni