www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

iMPACT - Spartan3E

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> FPGA in CPLD programabilna vezja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 19, 2007 12:00 pm    Naslov sporočila:  iMPACT - Spartan3E Odgovori s citatom

Imam spartan3E starter kit, ise8.2 in jtag3 (narejen doma). Naredil sem čisto kratek programček, nastavil čip na xc3s100e tq144, zadevo prevedil, določil vhodne in izhodne pine in zagnal iMPACT.

Ko sem hotel samo prebrat IDCODE, mi je javilo tole:

// *** BATCH CMD : ReadUsercode -p 1 ERROR:iMPACT:583 - '1': The idcode read from the device does not match the idcode in the bsdl File. INFO:iMPACT:1578 - '1': Device IDCODE : 00001111111111111111111111111111 INFO:iMPACT:1579 - '1': Expected IDCODE: 00000001110000010000000010010011

Drug dan poskušam ponovno, pa dobim tole:

/ *** BATCH CMD : ReadUsercode -p 1 Chain TCK freq = 0. Validating chain... Boundary-scan chain validated successfully. WARNING:iMPACT:1774 - Can't find such instruction USERCODE ERROR:iMPACT:2488 - The operation did not complete successfully.

Poskusil sem jtag debuger, in zgleda da vse deluje normalno (spreminjal sem položaje posameznih priključkov na jtagu in preverjal z osciloskopom).

Kaj bi še lahko bilo narobe?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 19, 2007 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali imaš pravilno zvezane In in Out podatkovne linije (loop)?
Shema za JTAG programator, ki je nekje na Xilinx-ovi strani, zelo verjetno deluje...
Mogoče se ti kje tepejo logični nivoji ali napajanje?

Jaz imam originalni JTAG kabel na LPT port in dela B.P.

trot
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 19, 2007 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shemo za jtag3 sem pobral na xilinxovi strani in sem ga priključil direktno na spartan3e starer kit, tako da kar se tiče napajanja in logičnih nivojev je najbrž ok.

A ne pomeni, če dobnim odgovor "Validating chain... Boundary-scan chain validated successfully." da je povezava v redu? Tudi auto connect mi ga lepo zazna. Sem poskusil tudi zamenjat tdo in tdi, pa mi takoj javi, da je nekaj narobe s povezano.

Kaj si mislil pod loop? Kater jtag imaš, kje si ga kupil?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 19, 2007 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z loop sem mislil, da je veriga (chain) sklenjena... Data Out > chip1 > chip2 > Data In.

Jaz sem zadevo dobil zraven, ko sem kupil razvojno ploščo.

Poskusi še zvezati samo TDO in TDI skupaj - brez čipov... verjetno bo javilo da je chain ok.

Poskusi s kakšnim drugim kablom tvoj sistem in s tvojim kablom kakšen drug sistem. Boš takoj vedel, kje je težava.

LP

trot
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 19, 2007 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čip je samo eden, tako da ni nobene verige. Bom probal zvezat tdi in tdo.

Jest bi že poskusil z drugo plato oz. kablom, samo kaj ko je to vse kar imam. Aly, bi mi ti prosim naredil eno uslugico, če bi se oglasil pri tebi, vidim da si v LJ, jaz pa tudi večino časa? Very Happy
Nazaj na vrh
trot
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 19, 2007 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem ugotovil, da tudi če zvežem skupaj tdo in tdi ali pa če jih nikamor ne priključim, dobim vedno isti rezultat, kabel mi v vsakem primeru zazna, če pa berem IDCODE pa vedno dobim:

/ *** BATCH CMD : ReadUsercode -p 1 ERROR:iMPACT:583 - '1': The idcode read from the device does not match the idcode in the bsdl File. INFO:iMPACT:1578 - '1': Device IDCODE : 00001111111111111111111111111111 INFO:iMPACT:1579 - '1': Expected IDCODE: 00000001110000010000000010010011

tako da je najbrže nekaj s kablom, ampak kaj pa ne vem. Če priključim osciloskop na posamezne pine in dam ukaz za branje IDCODE, vidim da se nekaj dogaja.

Še kakšna ideja kaj bi lahko bilo oz. kje lahko kupim kabel?
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm hm... nimam več idej..
Če prideš v Lj.- Dobrunje enkrat med delavnikom(8-16), ti lahko posodim moj [slovenščina je zame španska vas]. Ali preizkusim tvojo plato.

LP

Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podoben problem smo imeli tudi pri nas v firmi. Impact zazna napravo, bral pa je zmeraj narobe, oziroma zmerom isto, ali je bil priključen na target ali ne. Razlog je bil v tem, da so bili pini iz vmesnika napačno mapirani na konektor na targetu (ploščici). Drugače pa shema preverjeno deluje Smile
Silica FAE
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Sep 2006 13:57
Aktiv.: 0.14
Kraj: Ljubljana (Dunajska), NM

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 23, 2007 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojla

Na Spartan3E Starter Kitu je xc3s500e cip in ne xc3s100e. Morda je mapiranje napacno zaradi tega.

Spartan-3E Starter Kit (HW-SPAR3E-SK-US)

Uros
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 31, 2007 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi-End je napisal/a:
PRazlog je bil v tem, da so bili pini iz vmesnika napačno mapirani na konektor na targetu (ploščici).

Kaj to pomeni mapirani...napačno razporejeni?

Jaz še vedno ne morem usposobit mojega jtaga. Mogoče kdo ve kako se zadevo debugira z priloženim debugerjem. Na levi lahko spreminjam in spremljam stanje pinov (to sem preveril in deluje ok) na desni pa je neka shema, za katero pa ne vem kaj na z njo?
Nazaj na vrh
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 01, 2007 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S tem sem mislil, da TDO JTAG-a ni povezan z TDO na ploščici kjer je Spartana 3E, ter tako naprej. Se pravi preveri, če so pini TDO, TDI, TCK in ostali pravilno mapirani. Sicer pa je pri tem uporabno tudi orodje znotraj iMPACT-a.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> FPGA in CPLD programabilna vezja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni