www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroj Bosch wfo 2040
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok_S
Član
Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06
Aktiv.: 4.53
Kraj: Ljubljana, Trzin

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 3:16 pm    Naslov sporočila:  Pralni stroj Bosch wfo 2040 Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Lotil sem se popravila pralnega stroja. Ni sprejel vode zaradi okvare na dovodnem varnostnem ventilu. Napako sem našel na glavni plošči 5WK59034 03. Odpovedal je smd triak za vklop ventila.

Ali ima morda kdo shemo ali ostalo uporabno servisno dokumentacijo za ta tip pralnega stroja (Bosch WFO2040)? Nove plate ne mislim kupovat kajti potem bo bolj smotrno kupiti nov stroj.
Hvala za vsak info.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, tega pa ne razumem najbolj. Če veš, da je odpovedal triak, ga preprosto zamenjaj. Zaradi tega ni treba kupovati nove plate, ne pralnega stroja. Pravzaprav ne potrebuješ niti sheme oziroma servisne dokumentacije.
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer pa shemo, servisno navodilo.... lahko kupiš tukaj .
Iztok_S
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za to drugo.
Tisto prvo pa je popolnoma neumesno... pravzaprav ne rabim takšnega komentarja, da bi to sam ugotovil. Laughing
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lej, če vprašanja zastavljaš na nekoliko čuden oziroma nenavaden način, potem lahko pričakuješ temu primerne odgovore.
Iztok_S
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok. Vidim, da ti je potrebno razložiti tudi tisto, kar imamo recimo temu normalni ljudje za samoumevno.

1. Napako sem našel danes.
2. Predno dobim triak bo preteklo še nekaj časa, kajti danes je nedelja.
3. Logično je, da se bo v tem času nabralo še nekaj umazanega perila.
4. Torej, ko dobim triak bom zadevo popravil.
5. V kolikor slučajno popravilo ne bo uspešno bo preteklo še nekaj dodatnega časa.
6. Da se izognem zavlačevanju in gori perila, raje planiram vnaprej.
7. Na forumu sem zaprosil za shemo. da bi takoj lahko poskusil popraviti brez nadaljnega odlašanja, kajti zopet se bi nabralo še dodatno umazano perilo.
8. Naročilo preko ebaya itd bi vzelo preveč časa, zato naročilo ne bi prišlo v poštev.
9. Ker grem naslednji teden na radioamaterski sejem v Friedrikshafen imam zaradi tega delavnik natrpan do konca in nimam časa niti skakati po štacunah in se ukvarjati s transportom novega stroja in odvozom starega....
10. Skratka ta hip mi ga je enostavneje popraviti in vnaprej malo planirati za vsak slučaj.

Parkfly se oproščam, če zate zastavljam pretežka vprašanja. Sem se sedaj potrudil in počasi tipkal, da boš lažje razumel. In da se ne boš zopet spraševal kaj sem s tem mislim, ker nisem bil dovolj jasen ti sedaj povem, DA SE GONI U 3pm. !?!#%! (Če ne veš kaj "3pm" pomeni ti lahko pošljem ZS z obrazložitvijo!!)

Od tega momenta si na moji ignore listi in kolikor forumašev poznam še zdaleč ne bom edini, ki te je postavil v kot.
Ti pa kar nadaljuj z svojimi sarkastičnimi in podcenjevalnimi posti.
Laughing
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni zakaj. Applause
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok_Š je napisal/a:
kar imamo recimo temu normalni ljudje ...

Hmm.... Think

twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da imam točno tak pralni stroj (pa se mi ne da v klet gledat). Meni je ta ventil zaribal (vsaj tako sem ocenil).
Jaz sem odstranil to cev s kablom in nemesto te priključil navadno vrtno, in deluje že par let v redu.

Lahko pa začasno urediš tudi tako da cevi ne odstraniš v celoti, in samo drugo cev privijačiš za bypass ventila.

Lp, Peter
Nazaj na vrh
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok_Š je napisal/a:
Parkfly se oproščam, če zate zastavljam pretežka vprašanja. Sem se sedaj potrudil in počasi tipkal, da boš lažje razumel. In da se ne boš zopet spraševal kaj sem s tem mislim, ker nisem bil dovolj jasen ti sedaj povem, DA SE GONI U 3pm. !?!#%! (Če ne veš kaj "3pm" pomeni ti lahko pošljem ZS z obrazložitvijo!!)
Tudi mene večkrat prime da bi koga kam poslal, odgovarjajo vse mogoče, samo na vprašanje ne, poleg tega da v napisanem vidijo tisto kar sam tudi z vso svojo domišljijo ne..., čeprav se mi zgodi tudi da včasih kaj napišem kar kasneje še meni samemu ni jasno Smile
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 7:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok_Š je napisal/a:
Parkfly se oproščam

Slowfly je napisal/a:
Si ali se samo delaš?

No sedaj vem.
Iztok_Š je napisal/a:
Od tega momenta si na moji ignore listi in kolikor forumašev poznam še zdaleč ne bom edini, ki te je postavil v kot.

Jaz pa v jok, pa na drevo! sbeer
Iztok_Š je napisal/a:
ti sedaj povem, DA SE GONI U 3pm. !?!#%!

Tudi jaz tebi želim vse najlepše. In ne potrebujem dodatne obrazložitve, hvala.

Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2016 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

peter_nn je napisal/a:
poleg tega da v napisanem vidijo tisto kar sam tudi z vso svojo domišljijo ne...,

Tudi jaz sem uporabil vso svojo domišlijo, da bi v prvem Iztokovem sporočilu razbral tisto, kar mi je potem prijazno razložil v 10. točkah njegovega zadnjega sporočila.
On pa očitno ima zgoraj omenjeno sposobnost, saj je v mojem prvem odgovoru prebral kup stvari, ki jih tudi slučajno nisem napisal

Slowfly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2016 12:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ Iztok_Š

Evo samo zate in za tvoje somišljenike. Whistle

dear haters.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  49.91 KB
 Pogledana:  2 krat

dear haters.jpg

Iztok_S
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2021 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam se za kontakt solidnega dobavitelja rezervnih delov za pralne stroje Bosch.
Odpovedala nam je črpalka za vodo.

Stroj je model Bosch WFO2040BY/01 FD 8110600631

Hvala vnaprej
Iztok
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 14, 2021 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj pri ETIS imajo rezervne dela tudi za bosch. Ali pa
TEHES

LP Srečko

Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni