|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
majstornike Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Dec 2010 12:19 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 09, 2010 12:38 pm Naslov sporočila: Pralni stroj Gorenje WA 62101 - ne greje vode |
|
|
Prosim za pomoč.
Omenjeni pralni stroj (Gorenje WA 62101, Type: PS 23/100, artikel nr: 102668, star 6 let) normalno opere perilo, oziroma gre program brez težav skozi. Ko konča pa začnejo utripat vse lučke in sicer 6x.
Malo sem brskal po spletu in naj bi bila težava z grelcem. To bi ustrezalo tudi mojim opažanjem, saj med delovanjem voda preverjeno ni topla, pa tudi na koncu je perilo mrzlo, kot da bi se ves čas pralo v hladni vodi.
Sem ga razstavil, pregledal elektroniko (ploščo) pa na pogled ni videti nič nenavadnega, razen da je na enem mestu vidno ročno lotanje, medtem ko so ostali loti strojni. To me sicer čudi, ker je stroj bil kupljen nov in tudi vem, da na tem mestu ni kasneje nihče nič počel...
Zanima pa me, kaj na tej plošči "spada" k grelcu (kaj bi naj izmeril in kako) in predvsem to, kje se grelec nahaja ter ali ga lahko menjam sam, brez posebnega orodja?
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Stroj odpri še zadaj in preveri grelec z ohm metrom. Grelec se nahaja na spodnji strani kadi ima pa iz kadi dva priključka + 1x masa + NTC tipalo. To je največkrat problem vse zgodbe. Elektronika je malo vrjetno, edino da je odpovedal rele za priklop grelca. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
majstornike Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Dec 2010 12:19 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. Bilo je tako kot si napisal. Grelec točno tam in tako priklopljen, ko sem ga vzel ven, pa se mi je v glavi zavrtela reklama za Calgon... Na debelo vodnega kamna in nekaj smeti...jasno, da ne bo delal. Imel sem nekaj težav vzeti ga ven (je bilo treba kar na silo), a je šlo. Novega vstavit in priklopit ni problem, je pa novi (čeprav točno za moj model stroja) nekaj daljši. A dela, kar je najpomembnejše.
Hvala za hiter odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je grelec prekinjen ali ne ?
Da je na njem malo kamna, je povsem normalno in tak mora biti, če hočeš, da bo trajal dolgo.
Čista kovina grelca v vodi propada zelo hitro, kamen pa jo ščiti - razen v reklami seveda.
Kamen se sproti nabira in tudi odpada in je zato grelec po enem tednu uporabe videti ravno tak kot po več letni.
Če pa bi že na vsak način rad grelec iz reklame, pa ni za ija-ija-ija-ooo pa zraven praška stresi še malo sode bikarbone.
Zanimivo bi bilo videti še sliko:
majstornike je napisal/a: |
Sem ga razstavil, pregledal elektroniko (ploščo) pa na pogled ni videti nič nenavadnega, razen da je na enem mestu vidno ročno lotanje, medtem ko so ostali loti strojni. To me sicer čudi, ker je stroj bil kupljen nov in tudi vem, da na tem mestu ni kasneje nihče nič počel... |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.00 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Pon Jul 11, 2016 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Že celo jutro se jeb... da bi iz omenjenega pralnega stroja spulil grelec, vendar ga ne morem. Matico sem odvil, s kladivom udaril po vijaku, sedaj pa grelca ne morem in ne morem spuliti ven. Ali se mogoče komu sanja zakaj ne gre ven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Jul 11, 2016 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Grelci so ponavedi priviti tudi na dno kadi bobna z objemko. _________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgrude Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44 Prispevkov: 203 Aktiv.: 1.00 Kraj: Velike Lašče
|
Objavljeno: Pon Jul 11, 2016 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Grelec ni privit nikamor drugam, ker ga notri lahko porinem samo ven ga ne morem zvleči. Luknjo skozi katero moram izvleči grelec sem namazal z detergentom, grel z fenom, vendar grelca ne dobim ven . Zelo ne rad bi razdiral kad, vendar če mi ne bo uspelo dobiti grelca ven, jo bom pač moral. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1972 Aktiv.: 12.87 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Pon Jul 11, 2016 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzemi večje kladivo. Hec.
Morali bi it takole brez problema (1:10). _________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
backbiter17 Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 15:02 Prispevkov: 67 Aktiv.: 0.32 Kraj: LJ in okolica
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2016 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
mogoče preveč vodnega kamna?
lp,A |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dgrude Član

|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2016 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem rešil zadevo. V grelec sem navrtav lukne in ga nekako napajsal ven  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni