www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Video nadzor

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sberci
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Dec 2014 15:25
Aktiv.: 0.89
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 22, 2016 12:47 pm    Naslov sporočila:  Video nadzor Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Odločam se za nakup videonadzornega sitema CVI z 5 kamerami. Ponudbo imam ki mi je nekako sprejemljiva.

Zanimajo me pa vaše izkušnje z DIGIKLIKOM.

Ko sem jih osebno obiskal so prijazni 1A+, vse razložijo na dolgo in široko

Po mejlu pa je odzivnost bolj boga. Mogoče samo zaradi prenatrpanosti ali pa česa drugega. Na telefon jih pa tudi težko dobiš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nevednez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36
Aktiv.: 0.95
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 22, 2016 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz imam dobre izkušnje... naročena roba vedno prispela kot je bilo dogovorjeno, tudi v primeru garancijskega popravila (trije primeri, tri različne stvari) nobenih problemov ali komplikacij, vedno bila stvar zamenjana in rešeno znotraj enega tedna (pošiljanje po pošti)
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.03
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 22, 2016 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse ok, tudi znajo nuditi ustrezen support, ce kaj heca.

Lp, g

Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.37
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 22, 2016 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Več kot pet let imam dva njihova video nadzora, oba delata brez napak.
Neodzivnost na telefon pa je verjetno posledica tega, da nikoli ko sem bil tam nisem bil edini pri njim.
Nazaj na vrh
sberci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 25, 2016 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super.
Pol pa gas nabavit zadevo pa montirat
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.16
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nabavil sem komplet za videonadzor z 8 kamerami v cenzurirano

Za povezavo kamer s snemalnikom sem vzel kolut kabla RG59+2x0,5mm2 (koaks + napajanje), žal se zatakne pri dimenzijah kabla in razpoložljivimi inštalacijskimi cevmi v zidu... kot kaže, ne bo šlo ali pa zelo težko, da po eni sami cevi potegnem več kablov, tudi če potegnem samo koaksialni del kabla.

Dvorišče in vhodni del k hiši bi rad pokril s 4 kamerami, kar pomeni 4 kabli + napajanje po eni sami cevi, kjer se že nahajata kabla.

Ja, situacija je takale, na voljo imam samo 3 cevi, že delno zasedene:
- RG11 (kabelska dovod)
- RG59 (beli koax 75ohm za razvod kabelske po hiši) +1x UTP
- 4x UTP

Električna inštalacija je seveda v svojih ceveh 20cm stran.

V obstoječih zasedenih ceveh je še nekaj prostora za npr tanki 75ohm kabel RG179, lahko tudi malo reorganiziram kable, saj gre za direktno povezavo naravnost v razdalji cca 6m. Tudi RG11 bi lahko odstranil na tem delu in namesto tega dal RG59, pridobil bi prostor v cevi. Že obstoječi RG59 je napeljan, vendar ni v uporabi, lahko bi ga odstranil in pridobil prostor, čeprav nerad, saj je to razvod kabelske po hiši in bi ga utegnil kdaj rabiti. V vsakem primeru bom verjetno moral reorganizirati kable.

Ali je RG179 prava rešitev? Ali obstaja še kaj podobnega? Verjetno mora biti 75ohm? BNC konektorji za ta kabel obstajajo, zaenkrat sem dobil enega dobavitelja za kabel in konektorje
Dolžina kablov na tej relaciji bo cca 10m, kar ne predstavlja nekega problema za signal. Na drugi strani hiše bo razdalja nekoliko večja ampak še vedno pod 20m. Snemalnik bi bil nekje v centru, v prostoru kjer je dovod kabelske TV in razvod, modem, router z razvodom UTP, tako da razdalje v vse smeri niso velike. Napajanje kamer 12V ni nujno da je iz tega prostora in seveda lahko je en napajalni kabel za več kamer, saj je poraba nizka (precej pod 200mA) tudi ponoči, ko je vključena IR osvetlitev.

Prosim za predloge in če je kje še kakšen dobavitelj za tanke koaks kable z normalnimi cenami.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 5.99
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzameš tanki 75ohm sat kabel (manj kot 5mm!) v Merkurju ...
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predebelo, bi šlo do max 3mm, mogoče 3,5mm.
Sem poslal povpraševanje za RG179 v alison.si, 100m pride 41€ z ddv, BNC priključki pa cca 1€/kos. Ponudil mi je še boljšo ceno.

Ko sem še malo brskal po internetu, sem našel pretvornike Video BALUN, tako da gre video po parici od UTP. Po enem UTP kablu lahko peljem signale s 4 kamer, verjetno bo to prava rešitev, če imam težave s prostorom v ceveh. Vsekakor bom poskusil tako z RG179, kot kasneje še z video BALUN in UTP kablom. Ker so razdalje kratke, mnogo krajše od dopustnih, ne pričakujem težav.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da bo RG179 dober. Obstajajo multikoax kabli, ki imajo po več teh notri, pri nas smo po multikoaxu uspešno vozili video na razdaljah do 100m nekje. Samo glej, da boš konektor dobro naredil, da ne izgublja kontakta, predvsem pazi na sredinski pin.

Video preko baluna in UTP-ja pa...hm... Think vprašanje, kakšna bo slika na koncu... vsak balun malo zmanjša nivo signala, ga malce pokvari...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor najraje naredim s koaksom in brez nepotrebnega štukanja, da je od kamere do snemalnika v enem kosu in bolje da je nekaj kabla viška, če se kaj malenkost prestavlja.
Sestavljanje BNC konektorja mora potekati brez šlamparije, to je jasno Wink

Kar se tiče BALUN pretvornikov pa menim, da zadeva verjetno deluje, ker če ne jih ne bi delali. CVI kamere so digitalne, nisem pa še gledal na osciloskopu kakšen je signal po koaksu. Kamera ima verjetno dovolj visok nivo na izhodu da je signal dober tudi na večjih razdaljah in na krajše ne bi smelo biti nobenih težav.

Jutri verjetno že dobim RG179, ko bom imel čas, bom zadevo zmontiral, vsaj eno ali dve kameri, da vidim kako bo. Na ebayu sem naročil BALUN pretvornike, nekaj različnih, ko dobim, jih bom testiral.

Tudi če se BALUN in UTP dobro obnese, mi je še vedno ljubše, če je za vsako kamero svoj koaks in nikjer štukano, že parica priključena v BALUN nekam čudno zgleda, sploh če je to kar zunaj.

Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Video preko baluna in UTP-ja pa...hm... Think vprašanje, kakšna bo slika na koncu... vsak balun malo zmanjša nivo signala, ga malce pokvari...
Saj ga RG179 tudi slabi!
Ni mi pa jasno, kaj si mislil s tem, da ga pokvari?

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 01, 2016 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pokvari...sliko lahko zvija, lahko se pojavijo črte, motnje, slika je lahko temnejša, manj kontrasta...
Imeli smo npr. kar dosti takih in podobnih težav z galvanskimi ločilniki video signala, ki so bili slabe kvalitete. Meritve so pokazale, da je slabljenje različno pri različnih frekvencah, kar je povzročilo izgubo kvalitete.

Seveda, vsak kabel signal slabi, a se mi zdi, da na razdalji 10m ne toliko kot balun, posebej, ker morata biti dva. In poleg baluna moramo (spet) računati na kabel (tokrat UTP), ki spet slabi signal. Torej je sistem z balunom skoraj zagotovo slabši od mikrokoaxa. V starih časih smo imeli aktivne konverterje, ki so peljali signal po telefonski parici.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 02, 2016 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kabel RG179 in BNC konektorje imam že doma. Debelina kabla je slabih 3mm, ravno prav. Kabel je videti zelo kvaliteten, oplet je lepo prepleten, žičke se ne lomijo, izolacija je ravno prav čvrsta in žilava, verjetno je tudi material (dielektrik) pravi.

Zataknilo se je pri kleščah za krimpanje, za tako tanek kabel nimam nastavka. Tulec ima zunanjo mero 5mm. Mogoče bom kar naredil nove čeljusti iz navadnega železa, ne rabim kaljenih za stiskanje tako majhnih tulcev. Rezkalni stroj je doma, tako da me spet čaka vsaj en večer dela preden bom sestavil kabel vsaj za test.

Ker sem imel pri roki bakreno cevko zunanjega premera 6,4mm od klime, sem namesto originalnega tulca stisnil kar to bakreno in je prijelo, saj ima ta cevka bolj debelo steno. V bistvu bi lahko za test sestavil kar s to cevko.

Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 12, 2016 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končno mi je uspelo potegniti kable. Ker vedno pride prav kakšen kabel viška, sem potegnil 6 kablov RG179 debeline cca 3mm po cevi, v kateri sta že bila 1x RG59 in 1x UTP. Šlo je brez težav na dolžini cca 5,5m z enim blagim ovinkom, sicer pa naravnost. Kable smo lepo "počesali" da so šli lepo vzporedno noter. Mazal sem s tekočim milom, da je šlo bolj gladko.

Nekoliko več težav je bilo s stiskanjem (krimpanjem) BNC konektorjev, saj je kabel tanek, srednja žila je tanka in sem moral biti nežen in zelo natančen. Čez stisnjen tulec sem dodal še skrčno bužirko, da se kabel ne upogne takoj za tulcem.

Prva kamera je montirana, dolžina kabla 7,5m, slika je v redu, poigrati se moram še z nastavitvami, ker se mi zdi, da je kompresija videa precej visoka in ni videti kot 1280x720p. Ocena je dana z opazovanjem slike na računalniku. Direktno na monitorju, ki je priključen na VGA izhod snemalnika, je slika videti boljša. HDMI izhoda še nisem preizkusil. Da je slika prek mreže oziroma interneta bolj kompresirana je jasno in logično.
Za test bom provizorično potegnil original RG59+2x0,5mm2 za primerjavo, da vidim če je slučajno razlika v kvaliteti prenosa po kablu: RG179 proti RG59
Test bo verjetno bolj verodostojen na razdalji 14,5m saj bo ena kamera imela to dolžino kabla, ampak zadnjih nekaj metrov bo še za napeljat... v prihodnjih dneh (upam).

Nazaj na vrh
sberci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2016 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem končno namestil kamere (4) dve verjetno jutri če bo čas.

Sedaj pa se malce igram z nastavitvami in sem naletel na 2 problemčka
1. Kako posodobiti FW na snemalniku - pravzaprav kje ga dobiti
2. Kako nastaviti ruter in snemalnik za zunanji dostop - REŠENO Wink

Snemalnik je pa sledeč:
Device Type: DHI-HCVR5108HS-S3

Record Channel: 8

Hardware Version: V1.0 SN: 2D00998PAPV9Q2H
Web: 3.2.7.62919 Onvif Server Version: 2.4.1
System Version: 3.210.0001.1
Build Date: 23-01-2016
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni