|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bbrez1 Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Avg 2016 13:36 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2016 1:44 pm Naslov sporočila: Priklop elektrike [stanovanje] |
|
|
Pozdravljeni,
V juniju sem na dražbi kupil stanovanje katero še ni bilo vseljeno. Grajeno leta 2008. Ker ne vem kako naprej se obračam na vas.
Pri Elektro Maribor sem najprej oddal vlogo za izdajo soglasja za priključitev za odjemalca EE, čakal en mesec, oddal vlogo za izdajo pogodbe o priključitvi in sedaj na koncu še podpisal pogodbo o priključitvi na distribucijski sistem in dobil iz njihove strani vrnjeno (njihov podpis) ter plačal obveznosti.
Sem bil večkrat na elektru Maribor in večkrat klical pa so zmeraj nevljudni, brez volje pa še vsak mi ni znal prav povedat kako naprej.
Ena oseba na Elektru mi je rekla, da me pokličejo v roku 8 dneh, drugi mi je povedal da morem nabavit števec, dobiti nekoga da ga bo vgradil in opravil meritve.
Mi lahko prosim kdo pove točno kaj je potrebno narediti ker mam dovolj napizdancije in nesposobnosti iz strani Elektro MB.
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 355 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2016 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš dve možnosti:
1. najdi zasebnega izvajalca, ki ti bo pripravil glavno omarico za priklop, se dogovoril za meritve in komuniciral z elektro
2. lahko poveš na elektro, da želiš, da njihovi to pripravijo in njim plačaš račun, priporočili ti bodo tudi možne izvajalce meritev, ki imajo certifikat
Tretja možnost je, da sam to urediš, a sklepam, da si brez tovrstnih izkušenj, saj v nasprotnem primeru ne bi tu spraševal.
Po pripravi in opravljenih meritvah se dogovoriš za priklop elektrike, oz. vklop napajanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 878 Aktiv.: 4.05 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Avg 16, 2016 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot ti je že Ferdo omenil, je več možnosti. Vsekakor pa moraš, v kolikor še ni zgrajen, narediti priključek. V to spada tudi montaža števca. V kolikor je števec že montiran, potem je verjetno narejeno tudi že vse ostalo, je pa potrebo v tem primeru biti pozoren na veljavnost žiga na števcu.
Sam priključek ti lahko naredi elektro, lahko pa tudi zasebnik, vendar mora biti izveden nadzor nad deli, sicer prevzemnik ne bo prevzel in priklopil.
Je pa tako, da na Elektro Ljubljana so zasebniki kar težko konkurenčni, so pa verjetno bolj prilagodljivi. Kako je na Elektro Maribor pa ne vem. Vsekakor se boš moral odločiti sam, saj boš tudi investitor.
lp
Uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni