www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odpadel je stekleni del žarnice

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pkucler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34
Aktiv.: 0.50
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2016 12:20 pm    Naslov sporočila:  Odpadel je stekleni del žarnice Odgovori s citatom

Jaz pa elektrika sva skregana Surprised , no da pojasnim je od žarnice odpadlo steklo sem vzel kombinirke in hotel odvit aluminjast del iz fasunge Surprised nakar se je poiskrilo. Nisem vedel, da se to lahko zgodi, zato sem po tem dogodku takoj vrgel ven avtomat (naslednjič 100% to delam).

Sedaj pa se sprašujem kaj bi lahko iz tega nastalo, bi me lahko poškodoval,, ...kakršn koli nasvet
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2016 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče nisi stikala izklopil :)
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2016 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez da te karkoli strese, bi ob takem primeru lahko padel iz stola, mize, lestve,... Ob poku in blisku malo trzneš (se ustrašiš) in padeš potleh. Potem je pa spet odvisno od sreče...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
damjango
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56
Aktiv.: 4.85
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2016 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot pravijo elektrika je edina k**** na svetu, ki se ne pusti dotikati brez posledic. Zato rajši prej v roke vzeti probirko.
Nazaj na vrh
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2016 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ti razložim, kaj si naredil.

Ko si s kombiniranimi kleščami hotel odviti del žarnice, ki je ostalo v okovu, si nehote (ne vedoč) kratko sklenil sredinski kontakt in navoj žarnice in povzročil kratek stik. Ker si verjetno držal plastične ročaje klešč, te ni "streslo", vsekakor pa bi res lahko pade iz višine. Ob kratkem stiku ti je verjetno tudi izklopilo varovalko (sploh če je avtomatska).

Tako da drugič vsekakor prej izklopi določen tokokrog , če nisi prepričan kateri je pravi pa izklopiš celo stanovanje.

lp,
Uroš

Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 25, 2016 6:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

https://www.youtube.com/watch?v=LbittLn84cY
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni