|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pkucler Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.50 Kraj: SLO
|
Objavljeno: Pon Okt 24, 2016 12:20 pm Naslov sporočila: Odpadel je stekleni del žarnice |
|
|
Jaz pa elektrika sva skregana , no da pojasnim je od žarnice odpadlo steklo sem vzel kombinirke in hotel odvit aluminjast del iz fasunge nakar se je poiskrilo. Nisem vedel, da se to lahko zgodi, zato sem po tem dogodku takoj vrgel ven avtomat (naslednjič 100% to delam).
Sedaj pa se sprašujem kaj bi lahko iz tega nastalo, bi me lahko poškodoval,, ...kakršn koli nasvet |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 24, 2016 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče nisi stikala izklopil :) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pon Okt 24, 2016 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez da te karkoli strese, bi ob takem primeru lahko padel iz stola, mize, lestve,... Ob poku in blisku malo trzneš (se ustrašiš) in padeš potleh. Potem je pa spet odvisno od sreče... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.85 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Okt 24, 2016 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot pravijo elektrika je edina k**** na svetu, ki se ne pusti dotikati brez posledic. Zato rajši prej v roke vzeti probirko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Okt 24, 2016 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ti razložim, kaj si naredil.
Ko si s kombiniranimi kleščami hotel odviti del žarnice, ki je ostalo v okovu, si nehote (ne vedoč) kratko sklenil sredinski kontakt in navoj žarnice in povzročil kratek stik. Ker si verjetno držal plastične ročaje klešč, te ni "streslo", vsekakor pa bi res lahko pade iz višine. Ob kratkem stiku ti je verjetno tudi izklopilo varovalko (sploh če je avtomatska).
Tako da drugič vsekakor prej izklopi določen tokokrog , če nisi prepričan kateri je pravi pa izklopiš celo stanovanje.
lp,
Uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni