www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Menjava starejših 2 izmeničnih stikal z dvema žarnicama
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2016 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stane je napisal/a:
Odklopi oba stikala, nato poišči fazo. Pri odklopljenih stikalih jo najdeš samo v eni dozi in to je stikalo 1.
Fazo priključi na stikalu na L, tako si napisal, da je označeno.
Drugi dve žici priključi na preostala kontakta, vseeno katero daš kam.
Sedaj imaš prvo stikalo priključeno.
Pri drugem stikalu poišči fazo in si zapomni katera žica je.
Preklopi prvo stikalo in ponovno poišči fazo na drugem stikalu. Ostane ti še ena žica in ta gre na L na stikalu. Tisti dve, ki si jih prej označil priključi na ostala kontakta na stikalu.

Če bi delal po tem receptu, bi bilo pol manj govorance in hude krvi.

Malik
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Apr 2008 21:19
Aktiv.: 0.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2016 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja , napačno sem predpostavljal brez kakšnih koli meritev, zato sem paniko zganjal, danes sem odpravil in deluje Smile. Sekundarno stikalo se mi začne na hodniku, jaz sem ga smatral kot glavnega, kjer naj bi bila faza Razz . Hvala izkušeni mojstri !!!!!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.28
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2016 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupim 10m "travel" zice, mogoce se jo da kupiti v kaki noob trgovini?
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2016 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

z 10m "travel" žice ne boš pripotoval niti do WCja. In boš spet v težavah, ko bo kup na sredi hodnika Sick
Nazaj na vrh
Merlin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 30, 2016 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa saj imaš vezavo že na samem stikalu, ki si ga prilepil na forum, to je križna vezava, srednje stikalo z šestimi kontakti izpustiš in to je to Applause
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni