|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Djmili Neznanec

Pridružen-a: Ned 06 Nov 2016 9:38 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.09 Kraj: Črna na Koroškem
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MOND Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05 Prispevkov: 623 Aktiv.: 2.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
V profil si dodaj kraj bivanja. Najlažje ti bo pomagal nekdo blizu tebe.
Za uspešno pomoč je potrebna dokumentacija obeh zadev, ki jih želiš združit.
Torej vsaj še slika "5 pinskega stikala" in načrt, kako si zvezal. Je to motorček od kakšnega avtomobila? tovornjaka?...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djmili Neznanec

Pridružen-a: Ned 06 Nov 2016 9:38 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.09 Kraj: Črna na Koroškem
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem dodal kraj bivanja. Motorček je od avta prav tako tudi stikalo. V motorček gresta dva kabla in verjetno stikalo menja polariteto.
Motorček bi uporabil za dvig in spust rolet.Imam vse narejeno lepo deluje zanima me kak bi to naredil daljinsko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stursc Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29 Prispevkov: 323 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Djmili je napisal/a: |
Motorček je od avta prav tako tudi stikalo. V motorček gresta dva kabla in verjetno stikalo menja polariteto.
Motorček bi uporabil za dvig in spust rolet.Imam vse narejeno lepo deluje zanima me kak bi to naredil daljinsko. |
To bo verjetno težko z tem kimrlnikom, katerega link si podal. Mislim, da je tukaj možen vklop/izklop ali samo pulz vsakega kanala.
Če gre za enosmerni motor mora krmilje omogočat tudi obračanje polarite.
Ob vsem tem mora krmilnik zagotaljat tudi preklop 0102, torej obvezen izklop motorja pred preklopom polaritete.
LP, stursc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djmili Neznanec

|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj se mi je zdelo,da s tem krmilnikom nebo šlo,ker mi nikakor ni uspelo. Me pa zanima kakšen krmilnik seveda z daljincem bi mogu imet?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stursc Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29 Prispevkov: 323 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj se mi je zdelo,da s tem krmilnikom nebo šlo,ker mi nikakor ni uspelo. Me pa zanima kakšen krmilnik seveda z daljincem bi mogu imet? |
Obstaja ta varianta (priloga), vendar je problem, ker krmilnik vejetno noma možnosti časovnega izklopa releja, zato bo potrebno ročno izklopit za tipko, katera je bila uporabljena za vklop, tako bo krmilje pripravljeno za drugo smer (druga tipka).
Krmilju bi bilo treba dodati časovni za izklop kar pa zahteva programiranje
Nevem kateri procesor je na krmilju ?, verjetno je PIC
LP, stursc
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
ROLO_DC.GIF |
Velikost datoteke: |
5.57 KB |
Downloadano: |
230 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djmili Neznanec

|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
stursc je napisal/a: |
Saj se mi je zdelo,da s tem krmilnikom nebo šlo,ker mi nikakor ni uspelo. Me pa zanima kakšen krmilnik seveda z daljincem bi mogu imet? |
Obstaja ta varianta (priloga), vendar je problem, ker krmilnik vejetno noma možnosti časovnega izklopa releja, zato bo potrebno ročno izklopit za tipko, katera je bila uporabljena za vklop, tako bo krmilje pripravljeno za drugo smer (druga tipka).
Krmilju bi bilo treba dodati časovni za izklop kar pa zahteva programiranje
Nevem kateri procesor je na krmilju ?, verjetno je PIC
LP, stursc |
Maš prav ročno je potrebno izklopiti tipko da je pripravljen za drugo smer,se pravi motorek na nuli. Tisto prilogo katero si podal pa ni prava ker mi vn vrže pravilnik o forumu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni tista priloga da to sliko:
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djmili Neznanec

|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem zakaj meni vrže ven pravilnik, nikakor ne dobim prave slike:
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa si prečital kaj piše v pravilniku?
Citiram: |
Pravilo št. 6: Možnost uporabe na forumu zbrane dokumentacije
Forum omogoča ogled in uporabo sporočilom pripete dokumentacije registriranim aktivnim uporabnikom po preteku treh dni od registracije uporabnika. Aktivni uporabnik je uporabnik s povprečno vsaj enim oddanim sporočilom mesečno.
Fotografije in ostale datoteke se pripenja na forum (gumb Dodaj priponko), skupaj z oddajo sporočila.
|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
S takim bi zagotovo šlo (v inching mode), saj način dela nastavljaš z mostičkom:
- inching mode (rele je pritegnjen toliko časa, dokler je pritisnjena tipka),
- self-locking mode (pritisneš tipko, rele sklene, pritisneš zopet tipko, rele spusti),
- interlocked mode (pritisneš en gumb rele pritegne, pritisneš drugi gumb rele spusti)
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djmili Neznanec

|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Pa si prečital kaj piše v pravilniku?
Citiram: |
Pravilo št. 6: Možnost uporabe na forumu zbrane dokumentacije
Forum omogoča ogled in uporabo sporočilom pripete dokumentacije registriranim aktivnim uporabnikom po preteku treh dni od registracije uporabnika. Aktivni uporabnik je uporabnik s povprečno vsaj enim oddanim sporočilom mesečno.
Fotografije in ostale datoteke se pripenja na forum (gumb Dodaj priponko), skupaj z oddajo sporočila.
|
|
Ja sem prebral bom mogu počakat.Če pa bo kakšna ideja kakšen rele ali krmilnik kupiti pa bom vesel vsakega linka.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti je Jaka zgoraj odgovoril.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če pa bo kakšna ideja kakšen rele ali krmilnik kupiti pa bom vesel vsakega linka. |
Gor sem ti dal povezavo, je pa tega na ebayu kolikor hočeš od 3$ pa naprej.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djmili Neznanec

|
Objavljeno: Ned Nov 06, 2016 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
S takim bi zagotovo šlo (v inching mode), saj način dela nastavljaš z mostičkom:
- inching mode (rele je pritegnjen toliko časa, dokler je pritisnjena tipka),
- self-locking mode (pritisneš tipko, rele sklene, pritisneš zopet tipko, rele spusti),
- interlocked mode (pritisneš en gumb rele pritegne, pritisneš drugi gumb rele spusti)
|
Skoraj takega imam zdaj tudi ampak mi nikakor ne uspe priklopit. Bi lahko kdo opisal kako priklopit motorček na ta krmilnik.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni