www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Philips LCD TV - Potreba po servisu NUJNO
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ojoj
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 11 Nov 2016 19:34
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 8:42 pm    Naslov sporočila:  Philips LCD TV - Potreba po servisu NUJNO Odgovori s citatom

Živjo vsem,

V paniki kaj naj naredim, sem našel vaš forum in upam, da mi bo kdo znal še kaj drugega odgovorit kot to kar že sam vem: Počakati na pondeljek zjutraj in hitro na Philips servis ker med vikendom ne delajo.

Torej zgodila se je najhujša nočna mora ki si jo lahko predstavljam. Edino kar mi pade na pamet, pa še to je nerealistično, je poiskati način kako kupit za točen model Philips LCD TVja kristalčke ampak za nekoga (mene), ki se na to ne spozna, je vgradnja novih kristalčkov misija nemogoče - niti ne vem kako zgledajo. Seveda je lahko še 1000 drugih vzrokov za nastanek katastrofe ki se mi je zgodila.

Torej na kratko: Po končanju sesanja s sesalcev, sem iz električne vtičnice hotel vzeti elektronski priključek sesalca. Namesto da bi ga normalno vzel ven iz vtičnice, sem potegnil za kabel in.... Ta elektični kabel oziroma konica le-tega je očitno z visoko močjo, še preden sem jo ulovil, padla/udarila v ekran TVja. Torej če si predstavljate: imate kabel od sesalca še v električni vtičnici, kabel, ko stojite cca 2 metra stran od vtičnice povlečete ven, in namesto da bi priključek kabla, ki je namenjen vstavljanju v električno vtičnico, ULOVILI, ta gre mimo vaše roke in udari v ekran za vami. Točno to je kar se je zgodilo.

Z živci sem na koncu, tv je star cca 4 leta in bil je drag. Ne iščem lekcij da naj bolj pazim, ker vem kakšno katastrofo sem naredil, vem kakšna je posledica, prav tako ne iščem komentiranja a je garancija še aktivna ali ne, ampak vas lepo prosim za kakšno idejo kaj naj naredim?

Lepo prosim če mi lahko kaj kdo svetuje. Skoraj sem se že sprijaznil da bo čez vikend brez TVja, ni nobene ''vikend'' Philips urgentne službe ampak TV je bil drag in velik je.

Zvok dela OK sodeč po Siolovem hardwareu. Programi se normalno spreminjajo, eden in edini, katastrofalni problem, pa je v sliki. Samo za potrebe tega sporočila prilagam V PRILOGI tega mejla dva fajla - dve fotografiji za še boljše obrazložitev kaj je narobe: ena je brez roke, druga z.

Brez roke: To je prikaz kaj se zgodi, ko vklopim ekran. Slika je takšna.

Z roko: Če se ZELO potrudim in točno na tist kvadratni milimeter kamor je vtikač na kablu sesalca udaril, ustrezno (ne preveč ne premalo močno) s kazalcem pritisnem se delček slike sicer pojavi, vendar kot v prilogi vidite, je še vedno razvidno kaj se dogaja s sliko. Poleg tega pa še (tega pa ni v prilogi vidno) preskakuje. Načeloma če kazalec odmaknem, se prvotna situacija (priloga brez roke) sicer NE pojavi, ampak slika zmrzne (se ustavi in se ne premika več).

Lepo prosim za kakšen nasvet kaj naj naredim....

WP_20161111_19_24_41_Pro.jpg
 Opis:
Brez
 Velikost datoteke:  374.82 KB
 Pogledana:  11 krat

WP_20161111_19_24_41_Pro.jpg

WP_20161111_19_25_14_Pro.jpg
 Opis:
Z
 Velikost datoteke:  331.44 KB
 Pogledana:  14 krat

WP_20161111_19_25_14_Pro.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počen panel, po domače ekran.
Lahko vprašaš na servis po ceni menjave, a priporočam da med tem sediš.
Če si kupil s kakšnim "se zgodi" zavarovanjem, uveljavi.

Druga opcija je iskanje identičnega TVja, ki se prodaja zaradi kake druge napake. Možnost malce večja kot za glavni loto.

Tretja je kupit nov tv. Najbolj realna.

Za kater tv točno gre?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel pred 14 dnevi tak primer.
Rešil sem ga samo tako, da sem vse razmontiral, zanimive stvari shranil, ostalo pa v smeti, ker so mi na servisu rekli, da mi samo LCD-ja ne morejo zrihtat.

LP, stursc
Nazaj na vrh
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po obliki bi rekel da je 7000 serija, in verjamem da je bila draga ker imam isto. Žal ni več rešitve za ta panel.
Nazaj na vrh
Ojoj
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax hvala za odgovor. Tv je:

Philips
VHF+S+H+UHF
SQ552 1ELA
No: 40PFL7605H / 12

A je vredno poskusiti trik s kuhinjsko žlico predstavljen tukaj:

https://www.youtube.com/watch?v=yyHhd2LdOJ0

ob predpostavki da je na 3:43 prikazan identičen TV? Tole sicer nisem poskusil ampak težko verjamem da bi rešilo težavo?

Druga možnost, pa čeprav zgleda da gre za popolnoma drug tip lcd TVja (podoben problem) je ta:

https://www.youtube.com/watch?v=OjcqxtYFsgE

Tale sicer zgleda malo bolj realistična v primerjavi s prejšnjo ampak tu je pa problem v mojem razumevanju - nimam pojma kaj počnejo na tem videu.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, 7000 serija ni ravno najcenejša...
Ampak 40" pa za danes tudi ni več nevem kako velik tv.
Resda nižji rang, ampak novejši in večji dobiš v hoferju za 350eur...
Če si malce bolj izbirčen je izbira še vedno velika.
Ne boš pa ga dobil nocoj, to je res...

Če ti uspe z žlico popravit počeno šipo, ti bo tudi tv uspelo.
Na fotki s prstom je lepo vidno, kako je razpokalo steklo. Pa to ni le navadna šipa. Skupaj pa jo drži polarizacijska folija, sicer bi se razpadel kot počena šipa. Tako pa stoji skupaj kot šipa, prelepljena s selotejpom, ki jo tako prelepljeno razbiješ.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ojoj
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa če bi tv odprl da pridem do elektronike in karkoli je šlo izven svojega položaja (zaradi udarca) prepozicioniral na prvoten položaj (pred udarcem)? A so kakšna video navodila?

Da bi tako enostavna stvar rešila težavo kot je prikazana na 4:06 minuti tukaj https://www.youtube.com/watch?v=MjXQ3xCy2to dvomim

Še najbolj razumljivo (kar pa ne dokazuje da bi rešilo težavo) se mi zdi tole https://www.youtube.com/watch?v=SZHjzGaemGM in ključen podatek na 1:29 minuti zgleda kot del majhne gume ki jo je potrebno pozicionirat (vpet) na navedeno mesto.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je panel razbit, kakršna koli rešitev, tudi če bi slučajno nekaj časa delovala, prav dolgo ne bo. Segrevanje in ohlajevanje bo naredilo svoje.
Ojoj
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 11, 2016 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutna situacija, ki se lahko čez par minut že spremeni, je sledeča: Problem je v cca 15% rešen in približno 85% je še za naredit. Ustvarjen je bil pritisk s pristom po ekranu in rezultat je v prilogi tega sporočila.

Dve prednosti:

1. Tudi če ugasnem TV ekran in ga ponovno vklopim, se celotna slika z vertikalnimi črtami po CELOTNI površini ne pojavi.

2. Ni treba več s kazalcem skos gor držati na točno tisti kvadraten milimater površine kjer je prišlo do udarca. Slika se ne ustavlja ampak je tekoča.

Dve slabosti:

1. Preveč vidna točka udarca, ki se še naprej povdarja s štirimi vjugastimi (desno zgoraj je bolj ravna kot vjugasta) črtami.

2. Kakršenkoli poskus odstraniti (ustvarjanje pritiska na ekran) še nekaj vertikalnih črt, situacijo samo še poslabša ker ''gredo'' črte avtomatično v levo (glej prilogo).

PB150001.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  846.38 KB
 Pogledana:  6 krat

PB150001.JPG

Nazaj na vrh
shmandi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Aktiv.: 4.30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, saj za silo se pa bo dalo gledat :)
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.16
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 1:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počen LCD panel => menjava panela, cena: več kot 50% vrednosti novega televizorja, kar pomeni toliko, kot je danes nov televizor, ki je novejši, boljši, večji.

To je realnost. Če ne želiš biti brez televizorja čez vikend in v bodoče, v sobotah so BigBang in podobne štacune odprte. Ko boš šel v štacuno, pojdi oborožen s ponudbami raznih spletnih štacun, ki so jasno cenejše... V fizični štacuni si oglej izdelek in povej, da te nakup resno zanima in da imaš denar s seboj... problem je pa cena, ki jo imajo, ker tak enak izdelek lahko "tam in tam " kupiš ceneje, zato ga boš kupil drugje, razen če ti oni znižajo ceno in ga prodajo po enaki ceni kot pri cenejši konkurenci.

No, na tak način sem jaz v BigBang na Jesenicah kupil televizor letos v začetku januarja... že doma sem pregledal vse spletne trgovine in pregledal karakteristike in se odločil... pogledal sem zalogo po BigBang trgovinah in glej no glej, na Jesenicah je na zalogi. Dam keš v žep in grem v štacuno, pogledam malo televizorje, šimfam čez nekaj modelov, se ustavim pred željenim... ta je pa dober in pravim prodajalcu, da bi ga kupil kar takoj. Ni problema... je problem... cena je problem, za to ceno ga nočem in sicer 340eur ali nekaj takega, to je preveč, v tej in tej spletni trgovini ga dobim za 299eur, če mi ga vi daste za to ceno, ga vzamem, plačam takoj in grem. Prodajalec pa, da tako pač ne gre... kako ne gre, seveda gre, saj imate garancijo cene menda, tako pravijo teli plakati ki jih imate tukaj... prodajalec pa, jah to ne velja za vse.... ni problema, saj vas nič ne silim, jaz sem si izdelek ogledal pri vas, hvala lepa, kupil ga bom pa drugje, OK...., še vedno ga lahko pri vas, seveda za 300flik, ne dam niti centa več.... no, potem je prodajalec malo brundal in na koncu sem televizor kupil kar tam v velikem poku, plačal in odpeljal Wink

Drugič, ko vlečeš kabel iz vtičnice, naj se ti izpuli vtičnica iz zidu, še bolje pa bo, če se z vtičnico odtrga še del ometa in kakšna opeka in vse to naj ti prileti direkt v glavo. [sarcasm off] šala, da ne bo zamere, to je pač posledica grehov, ki jih pogosto delamo, vlečemo kable kar tako... zdaj je kar je, bomo vsi vedeli za v prihodnje.... na napakah se učimo, še najbolje na tujih, ker lastne napake stanejo Wink sočustvujem s tabo, me kar boli, ko berem take, trenutek za neumno napako in nesreča je tu.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 12:18 pm    Naslov sporočila:  Re: Philips LCD TV - Potreba po servisu NUJNO Odgovori s citatom

Ojoj je napisal/a:
Živjo vsem,
...
Lepo prosim za kakšen nasvet kaj naj naredim....

Brez zamere, mi gre rahlo na smeh ko tole berem, pa ne zaradi škode in uničenega televizorja... tudi ne zaradi neznanja o kristalčkih, tudi sam večino stvari ne vem...

Najprej prvič..., razbit LCD panel, kar v tem primeru je, se ne da popraviti, zamenjava pa je tako draga da se bolj splača nov televizor.
Lahko sicer nekaj pacaš, včasih se da celo kaj za silo rešit vendar daleč od tega da bi bilo uporabno, tako da škoda čas izgubljat na youtubu.

Sesuta pa je struktura panela in so (tekoči) Liquid Cristals (LC od LCD) razliti na tistem delu...

Drugič..., ne bo konec sveta če boš kakšen dan ali dva brez televizorja, tablice, telefona, itd. Poizkusi, po kakšnih parih dnevih abstinenčne krize boš ugotovil da je življenje zelo lepo in izpolnjujoče, pa tudi, da se da brez televizorja prav lepo živeti... Vredno razmisleka Smile!

Sicer verjetno res da večina folka potem nebi vedela kaj početi s seboj brez televizorja in telefonov...

Smem vprašat koliko si star, lahko tudi na ZS (jaz sem 45)?
Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 5.99
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 12:48 pm    Naslov sporočila:  Re: Philips LCD TV - Potreba po servisu NUJNO Odgovori s citatom

peter_nn je napisal/a:
.. ne bo konec sveta če boš kakšen dan ali dva brez televizorja...
kako da ne "Bog ne daj, da bi crknu televizor", skoraj konec sveta vsaj zame Twisted Evil .. mi je krepnil definitivno moj CRT-TV pred mesecem, ki je že prej zezal! Kriza! In to "odjednom" ob 22h zvečer! Evil or Very Mad .. Naslednji dan ob 18h je že delal Dancing ... ČipŠit Čajna Kapasitors! Rolling Eyes Predtem sem po Bolhi našel poceni "TV ekvivalente" v okolici za vsak slučaj in na elektrotanja shemo; popravil, še zeza, ma vsaj dela! Wink In dokler dela vsaj (lahko še leta), ne gre v kontejner Angel ... pri popravljanju mi je ta 40-kilska kišta še skoraj padla po tleh ...
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 12:54 pm    Naslov sporočila:  Re: Philips LCD TV - Potreba po servisu NUJNO Odgovori s citatom

peter_nn je napisal/a:
..
Smem vprašat koliko si star, lahko tudi na ZS (jaz sem 45)?
peter_nn je napisal/a:
čedalje bolj razočaran nad lastno vrsto katere pripadnik sem...
Kaj šele bo, ko boš starejši d'oh!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2016 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za panel lahko vprašaš na centralni servis za Philips NTT d.o.o..
Poleg tipa rabiš še vsaj začeten del serijske. Tip namreč ne pove še kaj je noter.

Lahko najdeš TV z isto šasijo skurjen od strele. Imeti mora združljiv (predpogoj od istega proizvajalca) panel, lahko pa je drugačne dimenzije (ob uporabi ustreznega napajalnika). In uporabiš tvojo elektroniko.
Ker ravno imam [slovenščina je zame španska vas] sem se potrudil. Enak SSB je v
40PFL6605H/12, (40/46)PFL7605, (42/46)PFL76x5H/12, (42/46)PFL76x5M/08 (x=5,6,7,8,9)

Druga možnost je prodaja delov (predvsem glavnih treh tiskanih vezij). Lahko je kar lep izkupiček.

PS: Zakaj pa je popravilo tako nujno? Ali obstaja nevarnost, da kdo utrpi večjo ekonomsko ali zdravstveno škodo zaradi te napake?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni