|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
int47 je napisal/a: |
Potrebuješ *.hex datoteko in npr. Curo.
V upravitelju naprav preveri na katerem COM portu je arduino MEGA 2560.
V Curi pod Machine -> Machine settings -> Serial port izberi ustrezen port.
V Curi pojdi v Machine -> Install custom firmware in izberi *.hex datoteko z ustreznim firmware-om.
Skripto shraniš, kot npr. upload.bat in zaženeš. |
Kaj je narobe s 1. možnostjo? _________________ Kdor ni skregan, ni Slovenc ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
int47, drži, to kar si napisal,.......... |
Kje sem pa napisal, da je kaj narobe s prvo možnostjo!
Glede na to, da ima Curo že naloženo je seveda to najenostavnejše, seveda če ima HEX za svoj tiskalnik, toda, če je uspel povoziti FW mege in se sedaj čudi, da je LCD moder, se sprašujem, kaj o teh zadevah ve (hex, programiranje, .....).
In še enkrat, zakaj bi pisal batch datoteke za avrdude, saj za to ni nikakršne potrebe ali drugače, zakaj bi enostavno če lahko kompliciramo .
Za nekoga, ki je od samega začetka uporabljal avrdude je enostavno, za nove pa ni nikakršne potrebe! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje sem pa napisal, da je kaj narobe s prvo možnostjo! |
Nič nisi napisal. Iz odziva na drugo sem sklepal, da se ti je prva tako zelo zamerila, da je raje niti ne omenjaš...
Ne vem, kaj imaš proti skriptam (nekateri jih obožujejo).
Priznam tudi, da sem malo poguljufal pri parametrih za avrdude. V Arduino sem vključil verbose za upload in preplonkal parametre. _________________ Kdor ni skregan, ni Slovenc ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Nov 21, 2016 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
int47 je napisal/a: |
Nič nisi napisal. Iz odziva na drugo sem sklepal, da se ti je prva tako zelo zamerila, da je raje niti ne omenjaš... |
Prehitro sklepaš
int47, drži, to kar si napisal,.......... |
Skripte in podobna sranja mladim še znesejo, mi starejši, vsaj jaz, pa imamo probleme s teto Rozo in vsakič iskat plonk ceglc, da bom, recimo, za avrdude pravilno napisal parametre dudeja, japajade.
Najprej nastane problem s samimi parametri, no to niti ni ne vem kakšen, večji je, kje plonk ceglc sploh je . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni